Vill du vara med och skapa samhällsnytta tillsammans? Är du ekonom och trivs du med att arbeta både självständigt och tillsammans med kunniga kollegor? Då ska du söka till oss på Enhet 33 där du som utredare får ett omväxlande och utmanande arbete som först och främst innebär utredningar men även service till våra kunder.

Om jobbet

På skatteenhet 33 arbetar vi i huvudsak med åtgärder som leder till vårt mål, att företag har förutsättningar att bedriva verksamhet på lika villkor. Verksamheten består i huvudsak av skatteutredningar men på enheten arbetar vi också med kontrollbesök inom kontanthandels- och byggbranschen, kassaregisterkontroller och branschsamverkan.

För dig innebär jobbet att du främst arbetar med breda och djupa utredningar som omfattar flera olika skatteslag för samma företag. Du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlagen och du sammanfattar dina iakttagelser i ett beslut eller promemoria. Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet.

Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter.

Under delar av året, främst i samband med deklarationsinlämningen, kommer du även att arbeta med service på våra servicekontor och i skatteupplysningen. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.
Exakt vad du kommer att arbeta med framöver styrs av det uppdrag som enheten har och kan över tid förändras.

Du kommer att tillhöra Skatteavdelningen, Skatteenhet 33 på sektion 10, med placering i Linköping.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara analyserande, resultat- och lösningsinriktad
 • kunna avgränsa och fatta beslut
 • vara stabil, hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
 • tala och skriva enkelt och tydligt
 • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att tillsammans nå gemensamma mål

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi alternativt flerårig erfarenhet av utredande arbete från Skatteverket
 • några års aktuell erfarenhet av skatterelaterat arbete inom ekonomi, till exempel redovisning, revision eller arbete med utredningar

Det är önskvärt att du har några års aktuell arbetslivserfarenhet från arbete med beskattningsfrågor på Skatteverket eller att du har några års aktuell arbetslivserfarenhet från redovisningsbyrå eller revisionsbyrå.

Bra att veta
Anställningarna är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Rekryterande sektionschef Maria Björheden kan nås per telefon från den 11/1.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/1052
Kontakt
 • Maria Björheden, Sektionschef, 010-572 42 68
 • Hanna Kvarnholt, HR-specialist rekrytering, 010-574 93 93
Facklig företrädare
 • Kristine Engström, ST, 010-574 29 91
 • Rebin Taleb Aziz, SACO, 010-573 50 34
Publicerat 2021-01-04
Sista ansökningsdag 2021-01-18

Return to job vacancies