Vill du använda din kompetens och kunskap, få möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan? Är du engagerad och driven kan du vara vår nya UX-designer i Östersund. Att transformera vår komplexa verksamhet till intuitiva och effektiva lösningar för kunden är en kreativ utmaning som möjliggörs av Skatteverkets ambition att vara i framkant. Tillsammans gör vi samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar långsiktigt med att utveckla interaktion och flöden i våra externa och interna digitala kundgränssnitt. Du kommer att arbeta med att ta fram kundinsikter, koncept, prototyper och designlösningar för digitala kanaler och tjänster. Som UX-designer är du expert på hur vi kan förenkla interaktionen med våra interna och externa kunder, där du bidrar till att utveckla upplevelsen utifrån ett kundbehovsdrivet arbetssätt.

Du arbetar både självständigt och i nära samverkan med våra agila team och med verksamheten. Ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt, och levererar tillsammans färdiga lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du leder och stöttar designarbetet över flera team, och utbildar organisationen för att sprida designkompetens. Du bidrar till att skapa en känsla av enkelhet och användarvänlighet i komplexa användarflöden och interaktioner med hänsyn till de tekniska utmaningar man kan komma att möta.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet ställer om till att arbeta agilt med stöd av ramverket Safe och du är med och påverkar den förändringsresan.

Du kommer tillhöra ett trevligt gäng på it-avdelningen, med placering i Östersund där vi är ca 75 medarbetare och 30 konsulter. Här får du möjlighet att både utveckla dig själv, lyfta andra, och fördjupa din kunskap genom att dela med dig av den.

Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha god samarbetsförmåga
 • vara nyfiken och nytänkande
 • ha god pedagogisk förmåga
 • ha god struktur i ditt arbete och god analytisk förmåga
 • ha förmåga att skapa ett sammanhang av kundinsikter och tekniska förutsättningar.

Du ska även ha:

 • flerårig dokumenterad relevant och aktuell arbetslivserfarenhet inom UX-design
 • god kommunikativ förmåga på svenska i tal och skrift.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av komplexa webbaserade applikationer för specialiserade användare. Det är också önskvärt att du har kunskap och erfarenhet av prototypingverktyg samt av tjänstedesign. Har du erfarenhet av att jobba med tillgänglighetsfrågor och WCAG är detta också önskvärt.

Bra att vet
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. I webbformuläret svarar du också på några kompletterande frågor som bland annat ersätter ett personligt brev.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/566
Kontakt
 • Anette Espell, sektionschef, 010-575 01 25
 • Mariana Holmström, sektionschef, 010-573 54 91
 • Bo Söderkvist, hr-specialist rekrytering, 010-574 93 69
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2021-05-26
Sista ansökningsdag 2021-06-14

Return to job vacancies