Har du en högskole-, KY- eller YH-utbildning inom ekonomi eller juridik och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare hos oss får du ett lärorikt arbete som innebär handläggning, beslutsfattande och många kontakter. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar med handläggning och utredning av ärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra tar mer tid. Du analyserar, bedömer olika typer av underlag och med stöd av lagar och regler fattar du beslut. Du begär in kompletteringar via telefon, mejl och brev i kontakt med privatpersoner och företag. Du jobbar främst med särskild inkomstbeskattning för utomlands bosatta (SINK). Det kan även bli aktuellt med arbetsuppgifter inom andra beskattningsområden.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Som medarbetare hos oss ingår du i ett team, där du arbetar nära dina kollegor och där ni ger och får stöd av varandra. Arbetet ger dig kunskaper både på bredden och på djupet. Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med med privatpersoner, företag och myndigheter. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör skattesektion 7 på utlandsenheten på Storföretagsavdelningen, med placering i Jönköping. Utlandsenheten ansvarar för beskattning av utländska företag samt utländska enskilda näringsidkare och privatpersoner som beskattas enligt lagen om särskild inkomstskatt. Enheten har verksamhet i Malmö, Stockholm och Jönköping.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara flexibel och förändringsbenägen
 • självständigt planera och driva ditt arbete framåt
 • vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
 • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
 • ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Du ska även ha:

 • en högskoleutbildning om minst 120p/180hp inom ekonomi eller juridik alternativt en avslutad två-årig KY/YH-utbildning inom ekonomi eller juridik
 • aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom ekonomi-/juridikområdet.

Det är önskvärt att du har aktuell och relevant myndighetserfarenhet. 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20210901
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2021/749
Kontakt
 • Ann-Sofie Petersson Silva, sektionschef, 010-579 85 18
 • Annika Kjerrman, hr-specialist rekrytering, 010-574 96 14
Facklig företrädare
 • Åke Nilsson, facklig kontaktperson Saco, 010-574 27 18
 • Albin Karlsson, facklig kontaktperson ST, 010-574 45 85
Publicerat 2021-05-27
Sista ansökningsdag 2021-06-11

Return to job vacancies