Vill du vara den centrala kontakten på operativ nivå i samverkan? Kan du bidra med din helhetskunskap inom it-tjänster och vetskap om vad våra kunder förväntar sig? Hos oss kommer du att värna om att bibehålla en kontinuerlig kundrelation och säkerställa att produktionen utförs effektivt och uppnår fastställd kvalitetsnivå. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Vi söker en Service Delivery Manager med ledaregenskaper som ansvarar för enhetens ingående tjänster på operativ nivå.

I rollen som Service Delivery Manager rapporterar du löpande status på beställningar som helhet samt tjänster som den egna organisationen äger och har överenskommits, deltar i och säkrar att underlag tas fram inför ett operativt möte med kunden. Du leder forumet vid behov och tillser att minnesanteckningar förs och säkerställer att identifierade aktiviteter tas om hand. Du medverkar aktivt till god samverkan, är lyhörd för organisationens prioriteringar, ser till att processer och rutiner efterföljs, är kravställare på tjänsteleveranser och medverkar i kontinuerliga förbättringar.

I arbetsuppgifterna ingår även att säkerställa att fakturering går smidigt genom att t ex skapa tidkod och rätt roll tar det vidare in i produktionsorganisationen.

Vi förväntar oss att du ska kunna jobba både självständigt och tillsammans med teamet för att planera och driva arbetet framåt. Du har förmåga att förstå och analysera flera komplexa frågor och problem samtidigt och ett utvecklings- och lösningsorienterat förhållningsätt. Du är van vid att pedagogiskt anpassa och förmedla information till berörda parter.

Du tillhör kundsektionen på enheten för gemensam it service, med placering i Sundbyberg. På vår sektion är vi idag 2 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • känna ansvar för att leverera bästa möjliga resultat, även i situationer då kravbilden är otydlig eller outtalad
 • ha god samarbetsförmåga och stötta andra för att nå gemensamma mål
 • ha ett strukturerat och metodiskt arbetssätt
 • ha hög integritet och agera utifrån värderingar och etik
 • ha ett gott bemötande och visa hjälpsamhet och förståelse för andra
 • ha mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift 

Du ska även ha:

 • 3 års erfarenhet som Service Delivery Manager
 • 5 års erfarenhet av arbete med kundrelationer

Det är önskvärt att du god kännedom om leverans av tjänstedrift till externa leverantörer.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/142
Kontakt
 • Mia Sandling, mia.sandling@skatteverket.se
 • Marie Berg, marie.berg@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Tillbaka till lediga jobb