Trivs du både med att arbeta i team och att driva ditt eget arbete framåt? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare hos oss har du ett omväxlande och lärorikt arbete hos en trygg arbetsgivare som värdesätter en god balans mellan arbete och fritid. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar med handläggning och utredning av ärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via digitala brevlådor, telefon och brev i kontakt med privatpersoner och företag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra tar mer tid. En annan viktig del av arbetet är service och du har många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter. Du jobbar antingen med inkomstskatt, moms, företagsregistrering, arbetsgivaravgifter, internationell beskattning eller med flera områden samtidigt.

Arbetet är teambaserat, vilket innebär att du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra för att klara teamets uppdrag. Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Gå gärna in på vår hemsida och lyssna på hur dina framtida kollegor tycker att det är att arbeta på Skatteverket.

Du tillhör område 1 på Skatteavdelningen med placering i Luleå.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara ansvarstagande och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
 • ha hög servicekänsla med kundfokus och bemöta andra med vänlighet och respekt
 • vara flexibel och snabbt kunna anpassa dig efter nya förutsättningar
 • tala och skriva enkelt och tydligt
 • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
 • kunna analysera informationsflöden, se samband och fatta beslut.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi, juridik eller statsvetenskap alternativt
 • en KY/YH-utbildning inom ekonomi om minst 80 KY-poäng/400 YH-poäng tillsammans med minst ett års aktuell arbetslivserfarenhet inom ekonomiområdet.

Det är önskvärt att du har aktuell arbetslivserfarenhet inom ekonomi eller juridik. Det är även önskvärt att du har aktuell arbetslivserfarenhet från Skatteverket.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Intervjuerna är planerade att hållas 27-31 mars.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb. Skatteverket är till för alla i samhället. Oavsett plats, situation eller skede i livet vill vi att det ska vara lätt att göra rätt. För att nå dit har vi en tydlig strategi som sätter samhällsnyttan i fokus så att finansieringen av den offentliga sektorn, såsom sjukvård, vägar, skolor och äldreomsorg säkerställs. 

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230401 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Luleå
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/164
Kontakt
 • Sektionschef Simon Jonsson, 010-5747258
 • HR-specialist Björn Bohman, 010-5736702
Facklig företrädare
 • Thomas Karlsson - SACO, 010-5738783
 • Åsa Tjäder - ST, 010-5738749
Publicerat 2023-03-03
Sista ansökningsdag 2023-03-19

Tillbaka till lediga jobb