Hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap för att möta kundernas och samhällets behov. Du har en avgörande roll i vår förändringsresa. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med fokus på kunden, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa stort handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Med mod och insikt utmanar du våra invanda tankesätt och arbetssätt och är själv öppen för att låta dig utmanas.

Du är enhetschef för en virtuell skatteenhet på skatteområde 1 på Skatteavdelningen. Du ingår i områdets ledningsgrupp och samverkar med andra för att nå uppställda mål och följa Skatteverkets riktning. Du rapporterar till områdeschefen. Enheten arbetar med beskattning av privatpersoner och små och medelstora företag. Enheten består av medarbetare, sektionschefer och stödfunktioner som finns på någon av områdets 22 orter. Din placeringsort är Haparanda, Kiruna, Luleå, Lycksele, Skellefteå, Sundsvall, Umeå, Örnsköldsvik eller Östersund.

Vår verksamhet är i ständig utveckling och förändring. Vi arbetar just nu med en pågående förändringsprocess för att kunna möta framtidens behov. Vi har en gemensam syn på hur ledarskapet bidrar till det, hur vi når resultat och främjar en förändringskultur. Som chef och ledare hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap. Du utvecklar förutsättningarna för effektiva, lärande team.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
 • ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
 • ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
 • kunna hantera och analysera informationsflöden, se samband, avgränsa och förmedla information
 • ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) alternativt flera års aktuell erfarenhet av kvalificerat arbete inom Skatteverket
 • aktuell chefserfarenhet med personalansvar.

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet av att leda och styra verksamhet inom inkomstbeskattning, utlämnande och/eller företagsregistrering.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som enhetschef är tidsbegränsat i fem år, med möjlighet till förlängning.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, vår syn på ledarskap och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-01-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haparanda, Kiruna, Lycksele, Luleå, Skellefteå, Sundsvall, Umeå, Örnsköldsvik eller Östersund
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2023/301
Kontakt
 • Dorothea Lockman, hr-specialist rekrytering, 010-5742504
 • Malin Steinorth, områdeschef, 010-5743998
Facklig företrädare
 • Henrik Ottestig, ST, 010-5746180
 • Thomas Karlsson, SACO, 010-5738783
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-08

Tillbaka till lediga jobb