Har du kunskap om det senaste kring mikrotjänster och containerteknik? Vill du bidra till Skatteverkets digitala transformation och vara med och göra samhället möjligt!

Om jobbet

Som EA-arkitekt och del av Skatteverkets arkitekturstyrning är du en nyckelperson i arbetet runt målarkitektur och den förflyttning Skatteverket gör mot en informationsdriven och digitaliserad verksamhet. Du jobbar framförallt mot folk- och fastighetsområdet men som EA har du ett helhetstänk och stöttar även andra områden med din kompetens. Skatteverket använder SAFe som agilt ramverk. Du förväntas arbeta i nära samarbete med de systemarkitekter och utvecklingsteam som finns i utvecklingsvärdeströmmarna. Du är en del av folk- och fastighetsavdelningens arkitektteam där samtliga medlemmar ständigt rör sig mellan rollerna som enterprisearkitekt och systemarkitekt. Vi är en mix av IT- och verksamhetsarkitekter spridda på fyra orter som trivs väldigt bra med att ständigt zooma in och zooma ut mellan enterprise- och systemarkitektur!

Du tar fram nya arkitekturkoncept baserat på verksamhetsförmågor och rekommenderar vad som skapar nytta för verksamhet och kunder. Du rör dig på en strategisk och taktisk nivå, men praktiskt arbete kan också vara att t ex bidra i till att definiera Minimal Viable Products.

Skatteverkets it-verksamhet och tekniska miljö är bred men vi förflyttar oss stegvis över till en modern, privat molnlösning, microservices och container teknik. Verksamhetsområdet är inne i en omfattande förnyelse där det finns möjlighet för dig att bidra till nya lösningar som möter dagens och framtidens krav från både verksamhet och våra kunders behov.

Skatteverkets it-avdelning är en av Sveriges största med närmare 1400 medarbetare som ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av Skatteverkets it-landskap. Du kommer tillhöra IT-avdelningen och vara anställd på någon av våra sektioner i Östersund.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha god samarbetsförmåga, har tillit till dina kollegor, vara bra på att lyfta det positiva och ge konstruktiv feedback
 • ha mycket god förmåga att kommunicera på svenska, både i tal och skrift
 • agera medvetet och professionellt utifrån en god självinsikt
 • vara resultatinriktad och handlingskraftig, vara bra på att formulera mål och prioritera
 • ha god problemlösningsförmåga och kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och avgränsa.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning inom relevant område, alternativt dokumenterad flerårig aktuell erfarenhet av arbete inom it-området
 • minst tre års aktuell och relevant erfarenhet av arkitektur på strategisk och taktisk nivå, dvs på enterprisenivå i en stor organisation
 • aktuell erfarenhet av olika integrationsmönster och tjänstebaserad arkitektur
 • flera års aktuell erfarenhet av att använda modeller, för att analysera och dokumentera arkitektur
 • aktuell erfarenhet av agil utveckling
 • vana att leda och stötta andra arkitekter och ha erfarenhet av att leda workshops för modellering.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år, med möjlighet till förlängning.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, vår syn på ledarskap och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/422
Kontakt
 • Johan Arvidsson, sektionschef, johan.arvidsson@skatteverket.se>
 • Mariana Holmström, sektionschef, mariana.holmstrom@skatteverket.se>
 • Bojana Dukic, hr-specialist rekrytering, bojana.dukic@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb