Är du ekonom eller jurist och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som utredare med inriktning internprissättning har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kontakter.

Om jobbet
Du arbetar i huvudsak med handläggning och utredning av ärenden inom internprissättning. Arbetet är utmanande, varierat och sker i ett internationellt sammanhang då det handlar om att förstå och bedöma gränsöverskridande internationella transaktioner inom koncerner. Arbetet innefattar, förutom kontroll, även att underlätta för företagen att göra rätt från början och att vara lyhörd för deras behov av vägledning och information. Du ska vara öppen och nyfiken för nya internationella arbetssätt i en ständigt föränderlig kontext. För att lyckas i jobbet ska du tycka om teamarbete, ha en god analytisk förmåga och vara en fena på kommunikation. Du förväntas bidra till ett utvecklande arbetsklimat och goda relationer.

Du planerar din arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och tillsammans med andra. Vi har ett teambaserat arbetssätt, du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Du samverkar såväl internt som externt, vilket ger dig ett stort nätverk med olika kompetenser. Eftersom du ibland kan behöva kommunicera med utlandet måste du vara bekväm med att uttrycka dig på engelska. Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid. Tjänsten innebär vissa tjänsteresor.

Du tillhör skattesektion 3 på storföretagsenhet 1 på storföretagsavdelningen, med placering i Göteborg. På vår sektion är vi 17 kollegor.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du

 • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
 • vara bra på att samarbeta för att nå gemensamma mål
 • vara analytisk med förmågan att se både detaljer och helhet
 • ha god kommunikativ förmåga och kunna tala och skriva på svenska och engelska på ett sätt som är lätt att förstå
 • vara hjälpsam och bemöta andra med lyhördhet och respekt.

Du ska även ha

 • högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik
 • aktuell och flerårig erfarenhet av området internprissättning eller andra områden inom internationell beskattning t ex som utredare, revisor eller specialist från Skatteverket, revisionsbyrå eller företag. 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. I webbformuläret svarar du också på några kompletterande frågor som bland annat ersätter ett personligt brev.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023--11-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/476
Kontakt
 • Elena Tajnia, sektionschef, 010-5747239
 • Jesper Österberg, HR-specialist rekrytering, 010-5750245
Facklig företrädare
 • Åke Nilsson, facklig kontaktperson Saco, 010-5742718
 • Cecilia Lundström, facklig kontaktperson ST, 010-5745776
 • Margareta Söderhed, facklig kontaktperson Saco, 010-5773588
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Tillbaka till lediga jobb