Är du redo att bli en del av det interna kundmötet där medborgare, i sina kontakter med Skatteupplysningen, får god service och korrekt information? Vill du arbeta med att förenkla vardagen för Skatteverkets medarbetare och chefer och samtidigt bidra till att skapa goda relationer? Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Objektet, it– arbetsplats, består av förvaltningsprodukter som levereras som tjänster till Skatteverkets och Kronofogdens 14 000 användare. Dessa tjänster är: Användare, Telefoni, Dator, Videokonferens och Skrivare.

På Skatteverkets it-avdelning och it-serviceenheten GITS, kommer du att arbeta med den dagliga driften av ärendehanteringssystemet Flexite och bemanningsprogammet Calabrio (tidigare eleopti CCC. Såväl Flexite som Calabrio har ett beroende till MICC (Mitel Contact Center) där handläggare svarar på medborgares kontakter via telefon, e-post, chat och sociala medier. I Flexite antecknar handläggare relevant information och i Calabrio kan handläggare schemaläggas utifrån prognoser med statistik från historiska kontakter med Skatteupplysningen.

Du kommer att assistera vid installationer av Flexites mjukvara som är installerad på Windows Server samt vid felsökning av programvaran. Det är därför viktigt om du har en god logisk förmåga och jobbar problemlösningsorienterat med fokus på strukturer och mönster. Vid uppdateringar kommer ny funktionalitet att behöva testas och du kommer att vara en del i denna process som kräver, förutom noggrannhet, planering och uppföljning, även god kommunikationsförmåga då du har mycket kontakt med leverantörer och intern personal.

Rollen innebär även att ta emot medarbetarnas synpunkter och förslag till förbättringar som ska presenteras för våra leverantörer.

Att jobba på Skatteverkets IT-avdelning innebär att du hanterar med problemlösning som har betydelse för många. Du har en stor frihet inom jobbet som innebär stort eget ansvar så att du tillsammans med dina arbetskollegor bygger upp en miljö med tillit och samverkan.

Vi är en stor IT-avdelning som erbjuder dig utveckling och möjligheter att söka ny kunskap och nya utmaningar. Du kommer att ha flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att medarbetare skall ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör utvecklingssektion 4, enhet GITS på IT-avdelningen med placering i Sundbyberg. På vår sektion är vi 21 kollegor.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara resultatinriktad och se till både gruppens och din egen prestation
 • ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
 • ha förmågan och viljan att lära dig nya saker
 • vara flexibel och kunna ställa om vid förändringar
 • god analytisk förmåga
 • god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift 

Du ska även ha:

 • Grundläggande kunskap om vilka komponenter som ingår i en telefoniplattform
 • Kunskap om ärendehanteringssystem
 • Kunskap om Windows Server

Det är önskvärt att du har kunskap kring web-baserade lösningar och förstår skillnaden mellan dessa och klient-baserade lösningar och vilka begrepp och komponenter som kan förekomma i dessa system. Vidare är det önskvärt att du har kunskap om integrationer mellan system där begrepp inom datakommunikation ingår.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/484
Kontakt
 • Christina Walfridsson, christina.walfridsson@skatteverket.se
 • Jessica Wester, hr-specialist, jessica.wester@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2023-10-10

Tillbaka till lediga jobb