Hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap för att skapa värde för Skatteverkets kunder. Du har en avgörande roll i vår förändringsresa. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med fokus på kunden, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa stort handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Med mod och insikt utmanar du våra invanda tankesätt och arbetssätt och är själv öppen för att låta dig utmanas.

Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar till avdelningschefen. Tillsammans med övriga chefer har du ett helhetsansvar för verksamheten på avdelningen. En viktig uppgift för dig som chef är att driva strategisk utveckling i linje med Skatteverkets inriktning, både i din egen ledningsgrupp, och i ledningsgruppen för avdelningen. I din roll företräder du Skatteverket både internt och externt och arbetar ständigt för ett fortsatt högt förtroende för myndigheten och du har ett tydligt kundfokus.

Du blir chef för enhet 5 på folk- och fastighetsavdelningen med omkring 230 medarbetare och deras 12 sektionschefer. Enhetens huvudsakliga verksamhetsområden är fastighetstaxering,  bouppteckning, och äktenskapsregister för hela landet. Enhet 5 har verksamhet i Härnösand, Söderhamn, Kristianstad, Enköping, Uddevalla, Visby och Kalmar.

Din placeringsort blir enligt överenskommelse.  

Vår verksamhet är i ständig utveckling. Vi har en gemensam syn på hur ledarskapet bidrar, hur vi når resultat och ger bra förutsättningar. Som chef och ledare hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap. Vi arbetar i en teambaserad organisation och vi vill att du tror på dess fördelar då vår utveckling sker i denna kontext. Du har en viktig roll i folk- och fastighetsavdelningens utveckling.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

 • ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
 • ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
 • ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
 • kunna hantera och analysera informationsflöden, se samband, avgränsa och förmedla information
 • ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) eller flera års aktuell erfarenhet av kvalificerade arbetsuppgifter som är relevanta för tjänsten
 • aktuell chefserfarenhet av att leda andra chefer.

Vi ser det som önskvärt att du har en aktuell och relevant chefserfarenhet från Skatteverket eller annan statlig myndighet. Det är också önskvärt att du har utbildning och erfarenhet av arbete med gruppers utveckling, teambaserat arbete samt tillitsbaserad ledning och styrning.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som enhetschef är tidsbegränsat i fem år, med möjlighet till förlängning.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, vår syn på ledarskap och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2023/633
Kontakt
 • Peter Sävje, avdelningschef, 010-5748233
 • Anna Hedlund Björk, hr-strateg, 010-5741628
 • Maria Skogsbryne, hr-specialist rekrytering, 010-5741289
Facklig företrädare
 • Anna Sjöström, Saco, anna.i.sjostrom@skatteverket.se
 • Sofia Högvall, ST, sofia.hogvall@skatteverket.se
Publicerat 2023-09-05
Sista ansökningsdag 2023-09-26

Tillbaka till lediga jobb