Vill du arbeta med att förenkla vardagen för Skatteverkets medarbetare och chefer? Är du redo att bli en del av det interna kundmötet och skapa goda kontakter inom hela organisationen? Just nu söker vi en it-tekniker som kommer att arbeta med problemlösning som har betydelse för många. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

På Skatteverkets it-avdelning och it-serviceenheten GITS (enheten för gemensam it-service) arbetar du med att administrera berörda behörighetsgrupper för Skype- och Exchangemiljön. I rollen som it-tekniker kommer du att stoppa/starta tjänster, konfigurera inkommande e-post, loggning och säkerställa att systemen följer säkerhetspolicys. Du kommer även att hantera loggar, övervaka system och säkerställa att installationsanvisningar, systemdokumentation, driftinstruktioner och faktablad upprättas och hålls uppdaterade, detta kommer du även att göra för en roll som systemadministratör inom aktuellt kompetensområde. Vidare kommer du att administrera berörda behörighetsgrupper för Exchangemiljön samt ta hand om övervakning av loggar.

Hos oss jobbar du med problemlösning som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid. Det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör utvecklingssektion 4, enhet GITS på it-avdelningen med placering i Sundbyberg. På vår sektion är vi 21 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara resultatinriktad och se till både gruppens och din egen prestation
 • ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
 • ha förmågan och viljan att lära dig nya saker, vara flexibel och kunna ställa om vid förändringar
 • kunna kommunicera på svenska

Du ska även ha:

 • erfarenhet av förvaltning av Skype för företag och Exchange Server i stora Enterprise miljöer
 • kunskap kring scripting (Powershell)
 • kunskaper inom relaterade teknologier som Active Directory, mail-routing, DNS, federering, SQL, lastbalansering, virtualisering och lagringslösningar

Det är önskvärt att du har erfarenhet av SM9 eller ServiceNow ärendehanteringssystem samt att du är van användare av MS Officepaketet. Det är också önskvärt att du arbetat med liknande arbetsuppgifter inom offentlig sektor samt har erfarenhet av ITIL.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/649
Kontakt
 • Nicole Mattsson, HR-specialist, nicole.mattsson@skatteverket.se
 • Christina Walfridsson, Rekryterande chef, christina.walfridsson@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-11-03
Sista ansökningsdag 2023-11-24

Tillbaka till lediga jobb