Trivs du med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom borgenärsområdet har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kontakter. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar med handläggning och utredning av ärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut som du sedan förmedlar till företagaren. Arbetet innebär många kontakter med företag som befinner sig i en svår ekonomisk situation.

Du kommer bland annat att jobba med att utreda och riskbedöma företag, göra ekonomiska analyser av företags betalningsförmåga på både kort och lång sikt, arbeta med förebyggande arbete, handlägga betalningsuppmaningar och obetalda skatter, handlägga anstånd, arbeta med offensiv återkallelse av godkännande för F-skatt samt ansöka om konkurs. Även andra arbetsuppgifter kan förekomma som t ex handläggning av tillfälliga anstånd.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med företag och andra myndigheter. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör skatteenhet 57, inom skatteområde 5, på Skatteavdelningen med placering i Linköping. På vår sektion arbetar 15 medarbetare.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
 • vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
 • ha god förmåga att tala och skriva enkelt och tydligt på svenska
 • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
 • kunna analysera informationsflöden, se samband och fatta beslut.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning på magisternivå om minst 240 högskolepoäng (160 p) inom för tjänsten relevant område
 • ha flerårig aktuell erfarenhet av kvalificerat arbete inom borgenärsområdet på Skatteverket.

Det är önskvärt om du har aktuell erfarenhet av handläggning inom borgenärsområdet.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-11-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/681
Kontakt
 • Linnea Grosen, HR-specialist, linnea.grosen@skatteverket.se
 • Alexandra Hägerström, Sektionschef, 010-5768048
Facklig företrädare
 • Anna-Lena Jonsson, ST, 010-5743512
 • Anna Majda, SACO, 010-5724334
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-09-22

Tillbaka till lediga jobb