Vill du arbeta tillsammans med kunniga och utvecklingsinriktade kollegor för att driva Skatteverket framåt? I rollen som product owner kommer du ha ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär stort eget ansvar och utrymme för egna idéer där du får vara med och skapa samhällsnytta. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Vi söker nu flera nya kollegor i rollen som Product owner.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet arbetar i agila team med stöd av ramverket SAFe. Som Product owner (PO) ansvarar du för teamets produkter, dess tjänstebeskrivningar och överenskommelser. Du är en del av teamet och arbetar i nära samarbete med tågledningen. PO äger och ansvarar för teamets backlog och tillsammans prioriterar ni arbetet. I rollen ansvarar du för backlog refinement och hjälper teamet omprioritera och hindersröjning vid behov. Du och teamet bryter tillsammans ner features/enablers till stories och sätter acceptanskriterier. Som PO ansvarar du för teamets handskakningar och beroenden inom tåget samt gentemot andra team och tåg. I rollen som PO är du en av teamets ledare och du förväntas verka för ett agilt förhållningssätt och hjälpa teamet med förändringsresor.     

Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Hos oss ges du möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid. 

Skatteverkets it-avdelning står inför spännande förändringar och vi behöver utveckla verksamheten och våra förutsättningar för att bättre möta ett utvidgat uppdrag. I samband med det uppdraget behöver vi vidareutveckla hur vi arbetar med gemensamma it-tjänster och it-drift.

Placeringsort för tjänsterna är Sundbyberg. 

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • Kunna jobba självständigt och tillsammans med teamet, planera och driva arbetet framåt för att nå resultat på ett prestigelöst sätt.
 • Ha mycket god förmåga att kommunicera och arbeta tillsammans i team och vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål.
 • Vara utvecklings- och lösningsorienterad, känna ansvar för att leverera bästa möjliga resultat, även i situationer då kravbilden är otydlig eller outtalad. 
 • Ha ett strukturerat och metodiskt arbetssätt, samt vara initiativrik och driva förbättringar.
 • Ha god förmåga att förstå och analysera komplexa frågor och problem, samt kunna analysera informationsflöden, se samband och fatta beslut.
 • Ha god förmåga att kommunicera tydligt på svenska och engelska i tal och skrift

Du ska även ha:

 • Högskoleutbildning eller motsvarande utbildning inom it som arbetsgivaren bedömer relevant för rollen om minst 180 högskolepoäng (120 poäng).
 • Dokumenterad aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att arbeta som product owner. 
 • Dokumenterad arbetslivserfarenhet av att arbeta med krav.
 • Dokumenterad kunskap och arbetslivserfarenhet av att arbeta Agile och med SAFe 

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet av att arbeta på en myndighet och att du är en certifierad product owner.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/768
Kontakt
 • Caroline Törnkvist (HR-specialist), 010-5736512,caroline.tornkvist@skatteverket.se
 • Kay Kojer (Rekryterande chef), kay.kojer@skatteverket.se
 • Maria-Claudia Sun Han Cordova (HR-specialist), maria-claudia.sun.han.cordova@skatteverket.se
 • Susanne Krieg (Rekryterande chef), susanne.krieg@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-11-07
Sista ansökningsdag 2023-11-28

Tillbaka till lediga jobb