Vill du vara med och bygga upp en effektiv och ändamålsenlig arkitekturförmåga inom HR-service delivery (HRSD) på vår ServiceNow plattform tillsammans med övrig arkitektur för att driva Skatteverket framåt? Vi har ett starkt fokus på att effektivisera våra interna processer och behöver en långsiktig och robust arkitektur där vi nyttjar verktygen optimalt för våra uppdrag. Är du arkitekt med god kunskap om ServiceNow och gillar att bygga upp arkitekturförmåga - då är det dig vi söker. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Skatteverkets it-avdelning ansvarar för drift, förvaltning och utveckling av myndighetens it-system. Skatteverket levererar idag it-drift till flera kunder. Vi arbetar för att vara Sveriges bästa it-driftleverantör för myndigheter och inom ServiceNow sker flera intressanta samarbeten med andra myndigheter. Skatteverket använder idag modulerna ITSM, ITOM, HRSD, Discovery, CMDB och Service catalog samt flera egenutvecklade moduler.

Genom effektiva digitala flöden ska vi förenkla arbetsdagen för alla medarbetare, ta bort onödiga administrativa moment och fortsätta stärka Skatteverkets varumärke som en attraktiv och modern arbetsgivare. Därför söker vi nu en arkitekt med god förståelse och tidigare erfarenhet gällande flöden, processer och beroenden som finns mellan HR, IT och administrativa stödtjänster och specifikt från ett större införande av HRSD modulen i ServiceNow.

I rollen som HRSD-arkitekt arbetar du både självständigt och tillsammans med dina kollegor i både agila utvecklings- och arkitekturteam. Du kommer analysera och beskriva hur vi bäst implementerar, utvecklar och förvaltar HRSD-modulen för att möta våra behov. Utvärdering av verksamhetskrav emot ServiceNow plattformens arkitektur, förmågor och best practices. Du kommer hjälpa oss formulera vilka förutsättningar som behöver finnas på plats för att nyttja verktyget på bästa sätt med avseende på effekter och kostnader. Tillsammans med övriga arkitekter tar du fram underlag för beslut som möter Skatteverkets behov inom flera olika tidshorisonter.

På Skatteverket erbjuder vi dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid. Du tillhör it-avdelningen och kommer i första hand vara placerad på vårt nybyggda och moderna kontor i Sundbyberg, men det finns möjlighet för placering på andra orter där vi har relevant verksamhet.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

vara resultatinriktad och se till både gruppens och din egen prestation

 • vara resultatinriktad och se till både gruppens och din egen prestation
 • kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och göra avgränsningar
 • agera medvetet och professionellt utifrån en god självinsikt
 • ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
 • ha förmågan och viljan att lära dig nya saker, vara flexibel och kunna ställa om vid förändringar
 • ha god kommunikationsförmåga på svenska och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
 • kunna presentera och visuellt uttrycka behov och problemfrågeställningar

Du ska även ha:

 • eftergymnasial utbildning eller flerårig arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
 • flerårig arbetslivserfarenhet som arkitekt i införande av ServiceNow HRSD inom stora komplexa organisationer, exempelvis inom offentlig verksamhet
 • god förståelse av HRSD system arkitektur, dess plugins och kringliggande strukturer samt hur man tillämpar ServiceNow Best Practices 

Det är önskvärt att du har certifiering som implementation specialist i HRSD och ITSM och/eller ServiceNow CTA (Certified Technical Architect). Det är även meriterande om du är Certifierad i ServiceNow CMA (Certified Master Architect). Vi ser också gärna att du har erfarenhet av jobba enligt SAFe-ramverket och/eller IT4IT/ITSM samt kunskap om hur man konfigurerar säkerhet för att skydda data.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2024/167
Kontakt
 • Caroline Törnkvist, caroline.tornkvist@skatteverket.se
 • Christina Sollenberg, christina.sollenberg@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb