Brinnar du för DBA? Vill du jobba med teknik i framkant, samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan? Hos oss får du intressanta arbetsuppgifter i samhällets hjärta, kombinerat med utvecklingsmöjligheter och balans mellan arbete och fritid. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Du arbetar med databasadministration inom applikationsområdet. Din roll är att agera stöd till de agila utvecklingsteamen på Västerås kontoret som levererar it-system till Skatteverkets olika verksamheter. Du kommer därmed arbeta parallellt med flera uppdrag och uppdragsgivare. Våra agila team arbetar tvärfunktionellt och som stöd till deras arbete så finns det därmed möjlighet att fördjupa sig inom olika områden.  Vi har ett långsiktigt uppdrag och satsar på hållbara, framtidssäkra lösningar med minimerad teknisk skuld. Samhällsnyttan är alltid i fokus.

Vi befinner oss i en pågående systemförnyelse där vi inför modern teknik och utvecklar vår arkitektur. Utvecklingsmiljön omfattar bland annat Red Hat OpenShift, Linux, Kubernetes, Docker, Java, Spring Boot, React, Angular, TypeScript, JavaScript, Git och SiteVision inom webbområdet. Våra databaser är främst Oracles relationsdatabaser.

Hos oss får du möjlighet till ständig utveckling och lärande i arbetet. Vi jobbar aktivt med kompetens- och teknikutveckling genom exempelvis innovationssprintar. Du har kunniga kollegor som du utbyter erfarenheter med och du kan utveckla både bredd och spets hos oss. Tack vare att vi är en stor it-organisation kan vi erbjuda goda möjligheter till intern rörlighet.

Det är viktigt för oss att du har balans mellan jobb och fritid och vi erbjuder bland annat flexibel arbetstid och möjlighet att jobba delvis hemifrån. Du får en friskvårdstimme i veckan och friskvårdsbidrag. 

Du tillhör it-avdelningen, med placering i Västerås. Vi är drygt 80 medarbetare inom it. 

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. I arbetet är gott omdöme och förståelse för rättssäkerhet och säkerhet viktigt. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
 • ha förmågan och viljan att lära dig nya saker, vara flexibel och öppen för förändringar
 • ha god problemlösningsförmåga, se mönster och kunna göra avgränsningar
 • vara målfokuserad och bidra till att syftet med verksamheten uppnås  
 • agera medvetet och professionellt utifrån en god självinsikt
 • uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

 Du ska även ha:

 • Eftergymnasial utbildning inom it som arbetsgivaren bedömer relevant alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.

 • Aktuell arbetslivserfarenhet av relationsdatabaser.

 • Aktuell arbetslivserfarenhet av att kunna hantera komplexa SQL frågor.

Det är önskvärt att du har erfarenhet och kunskap om Oracle databaser samt erfarenhet av agilt arbetssätt. Det är även önskvärt att ha erfarenhet av komplexa systemmiljöer i stora organisationer. 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Under sommarsemester finns vi tillgängliga för eventuella frågor från vecka 32, vänligen maila hr-specialist Maria-Claudia, maria-claudia.sun.han.cordova@skatteverket.se. Vi planerar att hålla våra intervjuer preliminär vecka 36 & 37. Dessa datum kan komma att ändras.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Västerås
Län Västmanlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/309
Kontakt
 • Teresa Wallén, sektionschef, teresa.wallen@skatteverket.se
 • Maria-Claudia Sun Han Cordova, 010-5722105
 • mail:, maria-claudia.sun.han.cordova@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
Publicerat 2024-07-01
Sista ansökningsdag 2024-08-26
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb