Är du ekonom eller jurist och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom beskattning har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kontakter.

Om jobbet
Du arbetar med handläggning och utredning av ärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, mejl och brev i kontakt med privatpersoner och företag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra kräver mer utredning.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör skatteenhet 16 inom Skatteavdelningen, med placering i Södertälje.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • självständigt och strukturerat kunna planera och utföra utredningar
  • driva ditt arbete framåt samt fatta egna beslut
  • vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
  • tala och skriva enkelt och tydligt
  • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål.

Du ska även ha:

  • högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik alternativt ha en examen från en minst tvåårig KY/YH-utbildning inom ekonomi som arbetsgivaren bedömer relevant.

Det är önskvärt att du har aktuell och relevant erfarenhet av utredningsarbete, arbete med skatterättsliga frågor eller kvalificerat arbete med revision/bokföring.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/531
Kontakt
  • Tanja Huremovic, sektionschef, 010-574 5734
  • Lillemor Johansson, sektionschef, 010-576 4256
  • Stefan G Adolfsson, HR-specialist rekrytering, 010-574 4065
Facklig företrädare
  • Karin Wastesson, SACO, 010-574 3150
  • Anne-Christin Höijer, ST, 010-574 6563
Publicerat 2020-06-03
Sista ansökningsdag 2020-08-16

Takaisin avoimiin työpaikkoihin