Är du samhällsvetare, beteendevetare eller jurist och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du vara med och bygga upp vår nya sektion i Uppsala? Som handläggare inom folkbokföring har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kontakter.

Om jobbet

Vi ska starta upp en ny sektion i Uppsala och vi letar nu efter nya kollegor till två team. Det ena teamet kommer att fokusera på olika typer av invandringsärenden och det andra på ärenden som utgår från människors livshändelser.

Som handläggare arbetar du med handläggning och utredning av ärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, brev och digitala brevlådor i kontakt med privatpersoner och andra myndigheter. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra tar mer tid. Arbetets innehåll, bredd och komplexitet bestäms utifrån verksamhetens behov.

Du arbetar i team, nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör folkbokföringssektion 11 på folkbokföringsenhet 1 på Folk- och fastighetsavdelningen, med placering i Uppsala. På sektionen kommer vi bli 18 kollegor. Sektionen är helt ny och kommer att innehålla två team.

 

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
 • vara förändringsbenägen och snabbt kunna ställa om efter ändrade förutsättningar
 • tala och skriva enkelt och tydligt i både svenska och engelska
 • vara noggrann
 • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
 • ha god analys- och beslutsförmåga
 • ha en vilja att lära, utvecklas och utmanas

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom juridik, samhällsvetenskap eller beteendevetenskap alternativt flerårig erfarenhet av kvalificerat myndighetsarbete som av arbetsgivare bedöms likvärdigt.
 • erfarenhet av att bemöta människor med olika bakgrund via telefon och mejl.

Det är önskvärt att du har tidigare erfarenhet av folkbokföringsarbete på Skatteverket. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av annat utredningsarbete från Skatteverket alternativt erfarenhet av handläggning inom annan offentlig förvaltning.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. I webbformuläret svarar du också på några kompletterande frågor som bland annat ersätter ett personligt brev.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde September 2021
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 12
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2021/535
Kontakt
 • Magnus Hedman, Sektionschef, 010-574 93 12
 • Charlotte Edqvist, HR-specialist, 0790-650 380
Facklig företrädare
 • Jane Vahlund, ST, 010-5731695
 • Johan Sundblad, SACO, 010-5746725
Publicerat 2021-04-23
Sista ansökningsdag 2021-05-07

Takaisin avoimiin työpaikkoihin