Trivs du med kundkontakt och vill skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som bouppteckningshandläggare får du ett omväxlande och lärorikt arbete som ger dig möjlighet att göra skillnad. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Du arbetar med handläggning och utredning av varierande omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av bouppteckningsärenden. Du begär in kompletteringar via telefon, e-post och brev i kontakt med enskilda personer och professionella ingivare. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Ärenden som du kommer hantera ställer krav på snabbhet och effektivitet. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra tar mer tid. Du är även Skatteverkets ansikte utåt genom att svara på bouppteckningsfrågor via telefon.

Du kommer självständigt få driva dina ärenden och samverka med andra. Vi har precis infört ett teambaserat arbetssätt, vilket innebär att du arbetar nära dina kollegor och ni arbetar tillsammans mot gemensamma mål. I teamarbetet får du även själv ta ansvar och vara med och driva arbetet framåt. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör bouppteckningssektion 3 på Bouppteckningsenheten, med placering i Visby. På vår sektion är vi 20 kollegor.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
  • kunna analysera material, göra bedömningar och se samband
  • tala och skriva enkelt och tydligt samt bemöta andra med vänlighet och respekt
  • ha en god beslutsförmåga
  • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål.

Du ska även ha:

  • högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom juridik eller ekonomi.

Det är önskvärt att du har aktuell arbetslivserfarenhet av handläggande arbetsuppgifter och vana vid att fatta beslut. Det är även önskvärt att du har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av arbete inom bouppteckningsområdet.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-09-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/781
Kontakt
  • Dorothea Lockman, HR-specialist rekrytering, 010-5742504
  • Anna Björkqvist, sektionschef, 010-5749272
Facklig företrädare
  • Cecilia Boström, ST, 010-5779549
  • Anna Sjöström, SACO, 010-5779541
Publicerat 2021-06-07
Sista ansökningsdag 2021-06-20

Takaisin avoimiin työpaikkoihin