Är du analytisk, självgående, initiativtagare och är en fena på siffror? Har du en strategisk höjd och kan hantera både detaljer och helheten? Beskrivs du som en person som är bra på att prioritera, gillar att tänka nytt och jobba i en föränderlig miljö? För dig är det naturligt att sätta dig in i dina målgruppers verksamhet och du driver arbetet med stort engagemang. Har du förmågan att engagera och kommunicera? Då har vi jobbet för dig! Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Som finansiell controller har du en nyckelroll med många interna kontaktytor, både gentemot ledning och som finance partner mot verksamheten.

Du arbetar med budgetering, prognoser, uppföljning och analyser samt säkerställer att ledningen på olika nivåer får de beslutsunderlag som behövs för att leda, styra och utveckla verksamheten så att Skatteverket når sina långsiktiga mål.

Som finansiell controller ansvarar du tillsammans med dina kollegor för att ge stöd till generaldirektören och styrelsen i frågor som rör myndighetens ledning och styrning. I din roll som finance partner är du kopplingen mellan verksamheten och den övergripande ekonomin för Skatteverket.

Du bidrar aktivt med att stödja, styra, planera, utveckla, förvalta och kvalitetssäkra myndighetens styrnings- och uppföljningsprocesser med utgångspunkt i myndighetens årscykel inklusive framtagande av myndighetens årsredovisning och budgetunderlag. I ansvaret ingår även att utveckla och förvalta myndighetens ekonomistyrning. Du har också stor vana att presentera analyser på ett pedagogiskt sätt så att det blir begripligt på alla nivåer.

Som finansiell controller har du förmågan att förena en styrande och utförande roll med att vara ett kvalificerat stöd till verksamheten i frågor som rör planerings-, styrnings- och uppföljningsfrågor. Vidare har du ett stort intresse förändrings- och utvecklingsfrågor. Då tempot kan växla är det viktigt att du kan prioritera arbetsuppgifterna samt att du känner engagemang och ansvarstagande för såväl arbetet som din egen utveckling.

I rollen ingår också att bereda och föredra ärenden för ledningsgrupp, generaldirektör och styrelse. Du tillhör styrningsenhet på Avd. ekonomi, styrning, analys, med placering i Sundbyberg. På vår enhet är vi 18 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara utvecklingsinriktad och lösningsorienterad
 • vara resultat- och målinriktad
 • vara strukturerad och noggrann 
 • kunna stödja och samverka
 • ha gedigna kunskaper i excel och kan hantera stora datamängder
 • god kommunikationsförmåga i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Du ska även ha:

 • akademisk examen inom ekonomi
 • minst fem års erfarenhet av liknande roll och ansvarsområden
 • erfarenhet av ekonomistyrning av stora it-insatser och/eller större projekt
 • erfarenhet av arbete med analyser och utredningar, såväl självständigt som tillsammans med andra
 • erfarenhet av förändringsledning och att driva utvecklingsprojekt.

Det är önskvärt om du har erfarenhet av att arbeta med ekonomistyrning i en agil verksamhet. Det är även önskvärt om du har erfarenhet av att arbeta med SAFe-ramverket.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/483
Kontakt
 • Evelina Rautila Lindqvist, enhetschef, 010-5743232
 • Eva Rising, hr-specialist rekrytering, 010-5750294
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, 010-5748829
Publicerat 2022-06-14
Sista ansökningsdag 2022-07-08

Takaisin avoimiin työpaikkoihin