Hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap för att skapa värde för våra kunder. Du har en avgörande roll i vår förändringsresa. Var med och gör samhället möjligt.

Om jobbet
Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med fokus på kunden, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa stort handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Med mod och insikt utmanar du våra invanda tankesätt och arbetssätt och är själv öppen för att låta dig utmanas.

Du  leder verksamheten för en processektion inom beskattningsområdet. Du har personalansvar, ingår i enhetens ledningsgrupprapp, rapporterar till enhetschefen och har tillsammans med övriga chefer ett helhetsansvar för verksamheten. Medarbetarna på sektionen har ett nära samarbete med kollegor inom utredningsverksamheten i andra skatteområden och utgör ett rättsligt stöd med ansvar för den rättsliga kvaliteten i deras utredningar. Vi söker sektionschef till processektionen, företrädelsevis med placering i  Linköping eller Sundbyberg.

Vår verksamhet är i ständig utveckling och förändring. Vi har en gemensam syn på hur ledarskapet bidrar till det, hur vi når resultat och främjar en förändringskultur. Som chef och ledare hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
 • ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
 • ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
 • kunna hantera och analysera stora informationsflöden, se samband och mönster, avgränsa och förmedla information vidare
 • ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.

Du ska även ha:

 • en juristexamen om 270hp/180p alternativt en kandidatexamen med juridik som huvudområde om minst 180hp/120p
 • aktuell erfarenhet av ledarskap med personalansvar
 • flerårig aktuell erfarenhet av processverksamheten inom Skatteverkets beskattningsverksamhet

Det är önskvärt att du har aktuell arbetslivserfarenhet av arbete med kvalificerade skatterättsliga frågor inom beskattningsområdet med inriktning mot allvarligt skatteundandragande och internationell beskattning. Det är även önskvärt att du har relevant erfarenhet av process i domstol gällande skatterättsliga frågor.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år, med möjlighet till förlängning.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, vår syn på ledarskap och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. I webbformuläret svarar du också på några kompletterande frågor som bland annat ersätter ett personligt brev.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-10-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Linköping, Sundbyberg
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2022/604
Kontakt
 • Mathias Berg, enhetschef, 010-5735132
 • Jesper Österberg, HR-specialist, 010-5750245
Facklig företrädare
 • Lena Wallgren McBay, Saco, 010-5744959
 • Sangar Maolod, ST, 010-5745972
Publicerat 2022-06-15
Sista ansökningsdag 2022-06-28

Takaisin avoimiin työpaikkoihin