Vill du arbeta på en stor spännande myndighet, där du kan bidra till ett väl fungerande samhälle för privatpersoner och företag? Folk- och fastighetsavdelningen är mitt uppe i en stor verksamhetsförflyttning där du kommer att ha en central roll och få vara med och skapa rätt förutsättningar.

Om jobbet
Som verksamhetsutvecklare arbetar du i olika utvecklingsprojekt som följer processen för verksamhetsutveckling. Rollen omfattar mycket samverkan, såväl inom tjänsteutvecklingsenheten som med it-avdelningen, rättsavdelningen samt våra operativa enhetet. Exempel på arbetsuppgifter en verksamhetsutvecklare har är att vara metodstöd, förändringsledare, driva på förflyttningsarbete inom organisationen etc.

Du kommer arbeta i en organisation och inom ett område där flera större verksamhetsförflyttningar pågår och du kommer tillsammans med ditt team stötta i såväl tillämpning av befintlig lagstiftning som i framtagandet av ny.

Som verksamhetsutvecklare arbetar du i ett team tillsammans med kollegor från folk- och fastighetsavdelningens tjänsteutvecklingsenhet.  Rollen omfattar mycket samverkan med ditt eget och andra team och givetvis med den operativa verksamheten. Vidare arbetar du nära dina kollegor och du delar med dig och tar till dig av ny kunskap. Vi arbetar i hög grad virtuellt genom Skype. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör Tjänsteutvecklingsenheten på Folk- och fastighetsavdelningen.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha ett intresse för utveckling och förändring
 • ha en helhetssyn med förmåga att se hur verksamhetens olika delar påverkar varandra
 • vara lösningsorienterad och har förmåga att se olika perspektiv på frågor
 • föredra att arbeta i team med ett gemensamt uppdrag och gemensamma mål men också kunna agera självständigt
 • tala och skriva enkelt och tydligt samt ha en pedagogisk förmåga
 • vara stabil och trygg som person.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) alternativt flerårig aktuell arbetslivserfarenhet av kvalificerat arbete inom Skatteverkets verksamheter
 • aktuell arbetslivserfarenhet av tjänsteutveckling
 • aktuell erfarenhet av att ha jobbat agilt

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2023/550
Kontakt
 • Petri Korjonen Klein, sektionschef, 010-5724211
 • Jesper Österberg, hr-specialist rekrytering, 010-5750245
Facklig företrädare
 • Anna Sjöström, SACO, 010-5779541
 • Sofia Högvall, ST, sofia.hogvall@skatteverket.se
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-09-27

Tillbaka till lediga jobb