Vill du vara med och utveckla Skatteverkets IT-avdelning? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som Junior prestandatestare på IT-avdelningen har du ett omväxlande arbete som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling. Vi erbjuder dig en spännande och utvecklande vardag uppfylld av massor med nya och gamla tekniska lösningar och utmaningar. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar med prestandatester i ett agilt team där ni tillsammans ansvarar för både utveckling och förvaltning. Du är testare, men bidrar också inom andra områden som kravställning och testning. I nära samverkan med verksamheten levererar teamet färdiga lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet och ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet ställer om till att arbeta agilt med stöd av ramverket SAFe där du är med och påverkar den förändringsresan. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Den tekniska miljön omfattar bland annat kontainerplattformar, samt tekniker och verktyg som Java, ReadyAPI, Mulesoft Anypoint, Angular, Javascript, Jenkins, Gradle och React.

Hos oss jobbar du med problemlösning och skriver kod som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

 • Självständigt kunna planera, driva och genomföra prestandatester
 • Vara delaktig i framtagande av testfall, analysera och dokumentera testresultat för att fastställa systemets egenskaper
 • Hitta eventuella flaskhalsar och svagheter och ge rekommendationer för optimering
 • Skapa rapporter som förklarar och visualiserar resultaten
Skatteverkets it-avdelning står inför spännande förändringar och vi behöver utveckla verksamheten och våra förutsättningar för att bättre möta ett utvidgat uppdrag. I samband med det uppdraget behöver vi vidareutveckla hur vi arbetar med gemensamma it-tjänster och it-drift.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du ha:

 • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift eftersom all teknisk dokumentation är på engelska och supporten för verktygen sker på engelska
 • kunna analysera informationsflöden, se samband och fatta beslut
 • god samarbetsförmåga och även kunna arbeta självständigt
 • god analytisk förmåga
 • utvecklingsfokus samt vara flexibel

Du ska även ha:

 • eftergymnasial utbildning med datainriktning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som arbetsgivaren bedömer som relevant

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet av att vara Configuration Manager i ett agilt tvärfunktionellt team. Vi ser det även som önskvärt att du har erfarenhet av prestandatester samt kunskaper inom applikationsutveckling i Java/RedHat/Oracle och modernare drift som container- och virtualiseringsplattformar. 

För denna roll lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper då vi inom organisationen erbjuder rätt person möjlighet att kompetensutvecklas inom prestandatestning. 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/770
Kontakt
 • Caroline Törnkvist, HR-specialist, 010-5736512
 • Kay Kojer, Sektionschef, 010-5748221,kay.kojer@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-11-07
Sista ansökningsdag 2023-11-28

Tillbaka till lediga jobb