Vill du arbeta tillsammans med kunniga och utvecklingsinriktade kollegor för att driva Skatteverket framåt? I rollen som säkerhetstestare kommer du ha ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär stort eget ansvar och utrymme för egna idéer där du får vara med och skapa samhällsnytta. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

I rollen som säkerhetstestare har du ett varierande arbete med många olika arbetsuppgifter. I huvudsak innebär arbetet att planera testning i samråd med beställande förvaltningar. Du ansvarar för att utföra automatiserade och manuella test samt analysera resultatet. I rollen ingår även att sammanställa resultat i en rapport till beställare och att hitta lösningar för test som kräver anpassningar av tjänsten. Vidare ansvarar du för att följa upp löpande i syfte att identifiera om det finns återkommande problem som kan vara kopplade till gemensamma funktioner eller arbetssätt. Du arbetar även med att identifiera förbättringsmöjligheter i tjänsten. Arbetet utförs självständigt med rapportering till ansvarig tjänsteägare.

Du ingår i ett tvärfunktionellt team på Applikationsenhet 5 där ni tillsammans jobbar med utförande av test inom applikationssäkerhet som en beställningsbar tjänst. Testningen utförs med en kombination av testverktyg och manuell testning. Testningen följer OWASP och liknande standarder. Tjänsten omfattar både dynamisk (DAST) och statisk (SAST) testning. Testning utförs mot användargränssnitt, grafiska och API, enligt gällande standarder.

Vår utgångspunkt är att våra medarbetare under eget ansvar ska få möjligheten att utveckla sin kompetens på det sätt som passar individen, både genom regelrätt utbildning och lärande i arbetet. De tvärfunktionella teamen ger både möjlighet att utveckla sin bredd och sitt djup genom att lära av varandra. Vi värnar om en kultur där man jobbar inte bara för att utveckla sig själv utan även för att lyfta andra och att fördjupa sin kunskap genom att dela med sig av den.

Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Hos oss ges du möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Skatteverkets it-avdelning står inför spännande förändringar och vi behöver utveckla verksamheten och våra förutsättningar för att bättre möta ett utvidgat uppdrag. I samband med det uppdraget behöver vi vidareutveckla hur vi arbetar med gemensamma it-tjänster och it-drift.

Placeringsort för tjänsten är Sundbyberg.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och göra avgränsningar
 • vara självgående
 • ha en pedagogisk förmåga där du främjar ett stort kunskapsutbyte
 • ha förmågan och viljan att lära nya saker, vara flexibel och kunna ställa om
  vid förändringar.
 • ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift eftersom all teknisk dokumentation är på engelska och supporten för verktygen sker på engelska

Du ska även ha:

 • Akademisk utbildning från civilingenjörsprogrammet i datateknik
 • flerårig och aktuell erfarenhet av programmering i Java
 • flerårig erfarenhet av testning
 • flerårig erfarenhet av att arbeta i ett agilt team

Det är önskvärt att du har erfarenhet av att ha arbetat på myndighet eller annan stor organisation.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/771
Kontakt
 • Caroline Törnkvist, HR-specialist, 010-5736512,caroline.tornkvist@skatteverket.se
 • Kay Kojer, Sektionschef, 010-5748221,kay.kojer@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-11-07
Sista ansökningsdag 2023-11-28

Tillbaka till lediga jobb