Vill du jobba i en komplex miljö med en samhällsviktig funktion som ligger i teknikens framkant? Här finns stora möjligheter för dig som vill utvecklas både på djupet och bredden inom ett eller flera områden. Vi erbjuder en hybrid arbetsplats med stor flexibilitet i vårt arbetssätt. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Som Jira- och Confluenceexpert på Skatteverkets IT-avdelning kommer du att arbeta i en kultur som kännetecknas av ett agilt arbetssätt med högt i tak och en öppen dialog för förändring och utveckling. Du tillhör enheten för gemensam IT-service (GITS) som ansvarar för utveckling, underhåll och drift inom IT-infrastruktur och plattformar både internt och till andra myndigheter som exempelvis Kronofogden, Valmyndigheten och Myndigheten för Digital förvaltning. 

I denna roll arbetar du med att optimera verktygen Jira och Confluence utifrån agila arbetssätt i det dagliga arbetet med planering och uppföljning av utvecklingsaktiviteter. Du anpassar Confluence till att vara en plattform för enhetens verksamhetskritiska dokumentation, samtidigt som du utbildar och supporterar användare i verktyget. I både Jira och Confluence ansvarar du för planering och vidareutveckling av verktygen.
Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor IT-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör utveckling på Enheten för gemensam IT-service (GITS) på IT-avdelningen, med placering i Sundbyberg. På utveckling är vi drygt 100 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
 • ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
 • ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
 • kunna hantera och analysera informationsflöden, se samband, avgränsa och förmedla information
 • ha förmåga att kommunicera tydligt på svenska och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.

Du ska även ha:

 • Relevant utbildning inom IT alternativt flerårig arbetslivserfarenhet inom området
 • Flerårig arbetslivserfarenhet av agilt arbetssätt
 • Flerårig arbetslivserfarenhet av verktygen Jira och Confluence
 • Arbetslivserfarenhet rörande IT-utveckling på stora myndigheter eller organisationer

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/780
Kontakt
 • Jens Nedstam, Biträdande Enhetschef, jens.nedstam@skatteverket.se
 • Therese Schönbeck, HR-specialist, therese.schonbeck@skatteverket.se
 • Marwa Raad Ismail, HR-specialist, marwa.raad.ismail@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-11-03
Sista ansökningsdag 2023-11-24

Tillbaka till lediga jobb