Nu finns en möjlighet för dig som är studerande på högskolenivå att parallellt med dina studier arbeta på deltid inom dokumenthantering vid Skatteverket. Under 2021 etablerade myndigheten en ny sektion för arkiv och posthantering i Härnösand och nu söker vi dig som vill vara med och bidra i uppbyggnaden av arkivverksamheten.

Om jobbet
Skatteverket koncentrerar stora delar av myndighetens hantering av fysiska handlingar till Härnösand med etablering av ett centralarkiv samt koncentrerad posthantering. Etableringen av centralarkivet innebär både att vi tillför arkivhandlingar och arbetsuppgifter till Härnösand, och att vi har behov av att anpassa och utveckla nya metoder och arbetssätt. Vi letar nu efter dig som har ett intresse för och gärna erfarenhet av administrativt arbete inom informations- och dokumenthantering, särskilt arkivhantering. I rollen kommer du framför allt att arbeta med rekvisitioner av arkivhandlingar, insortering av arkivmaterial och liknande arbetsuppgifter. Därtill kommer du att arbeta med hur vi kan förbättra våra processer gentemot våra användare när vi bygger upp ett centralt arkiv. Därför är det viktigt att du inte bara kan arkivfrågor utan också har ytterligare kompetens.

Du får chansen att vara med tidigt i sektionens spännande utvecklingsresa med målet att uppnå en effektivare förvaltning och förbättrad service både för allmänhet och för Skatteverkets olika verksamheter. Du får vara med och bidra till en positiv arbetsplats där vi tillsammans tänker nytt och utvecklar dokumenthanteringsverksamheten.

Du tillhör en sektion inom dokumentenheten vid den administrativa avdelningen. Sektionen finns på flera orter i landet och består av ca 20 medarbetare, varav ca en tredjedel är placerade i Härnösand. På sikt kommer verksamheten att utökas och samlokaliseras med Riksarkivet och bygger moderna och anpassade lokaler i Härnösand. 

Anställningen sker inom ramen för studentmedarbetaravtalet inom den statliga sektorn. Det avtalet innebär en anställning på deltid på upp till 25 procent. Arbetstidens förläggs så att det passar med ditt studieschema. Du kan läsa mer om studentmedarbetaravtalet här.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy. I det här jobbet ska du:

I det här jobbet ska du:

  • kunna ta egna initiativ samt ta ansvar att arbetet blir utfört
  • ha god kommunikativ förmåga i både tal och skrift i svenska
  • vara noggrann
  • vara flexibel och ha en god samarbetsförmåga
  • ha ett bra bemötande gentemot såväl våra kunder som dina kollegor

Du ska även ha:

  • en pågående högskoleutbildning inom arkivvetenskap alternativt annan relevant högskoleutbildning som exempelvis beteende- eller systemvetenskap kombinerat med arbetslivserfarenhet av arkivarbete inom statlig sektor.
  • fullgjort högskolestudier motsvarande minst 60 hp men ännu inte påbörjat forskningsstudier.

Det är önskvärt att du har relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av arkivarbete inom statlig sektor.

Bra att veta
Anställningen är på upp till 25 procent och tidsbegränsad under vårterminen 2024.

Skatteverket har i samband med arkivetableringen i Härnösand ett nära samarbete med Härnösands kommun. Du som idag inte bor i eller på pendlingsavstånd från Härnösand får förtur till det kommunala bostadsbolagets hyresbestånd om du får anställning och väljer att flytta till Härnösand.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Vårtermin 2024
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25%
Ort Härnösand
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/798
Kontakt
  • Lennart Nyman, sektionschef, 010-5731882
Facklig företrädare
  • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
  • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
Publicerat 2023-11-15
Sista ansökningsdag 2023-11-21

Tillbaka till lediga jobb