Vill du utmana och utveckla din analytiska förmåga och få omsätta din erfarenhet av kravarbete, samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan? Hos oss får du intressanta arbetsuppgifter i samhällets hjärta, kombinerat med utvecklingsmöjligheter och balans mellan arbete och fritid. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Du arbetar med kravhantering i en agil kontext där ni tillsammans ansvarar för teamens leveranser samtidigt som ni ser till helheten i tåget. I din roll är du med och tar fram kraven på det svenska valsystemet som Skatteverket levererar till Valmyndigheten. Du, tillsammans med andra kravanalytiker, arbetar tågövergripande och hjälper alla team. Ni organiserar själva ert arbete och koordinerar det med övriga roller så som verksamhetsutvecklare, UX-designers, utvecklare och testare för att säkra leveranserna. Vi har ett långsiktigt uppdrag och satsar på hållbara, framtidssäkra lösningar där samhällsnyttan alltid är i fokus.

Ditt dagliga kravarbete innehåller såväl nyutveckling, vidareutveckling som förvaltning baserat på verksamhetens behov. Du är ”kravare” men kan också bidra inom andra områden som verksamhets- och processmodellering, testning, planering och ledning. Du arbetar både självständigt och tillsammans med andra och vi hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Vi jobbar utifrån ett agilt arbetssätt med SAFe som ramverk.

Hos oss får du möjlighet till ständig utveckling och lärande i arbetet. Du har kunniga kollegor som du utbyter erfarenheter med och du kan utveckla både bredd och spets hos oss. Tack vare att vi är en stor it-organisation kan vi erbjuda goda möjligheter till intern rörlighet. Det är viktigt för oss att du har balans mellan jobb och fritid och vi erbjuder bland annat flexibel arbetstid och möjlighet att delvis jobba hemifrån. Du får en friskvårdstimme i veckan och friskvårdsbidrag.

Du tillhör it-avdelningen, med placering på vårt nya kontor i Sundbyberg. Kontoret ligger centralt och är lätt att ta sig till med kollektivtrafiken.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
 • ha förmågan och viljan att lära dig nya saker, vara flexibel och öppen för förändringar
 •  ha god problemlösningsförmåga, se samband och fatta beslut 
 • vara målfokuserad och bidra till att syftet med verksamheten uppnås  
 • agera medvetet och professionellt utifrån en god självinsikt
 • kunna uttrycka dig flytande och obehindrat på svenska i tal och skrift

 Du ska även ha:

 •  Relevant högskole-/universitetsutbildning inom it och/eller minst tio års arbetslivserfarenhet inom rollen
 • Erfarenhet av kravledningsarbete som inkluderar insamling, analys och dokumentation av krav på ett strukturerat sätt i bl.a. användningsfall, user stories och acceptanskriterier
 • Erfarenhet av arbete inom en större organisation, med hög komplexitet t.ex. med flertalet systemintegrationer
 • En certifiering som verksamhetsarkitekt och flerårig aktuell erfarenhet av rollen

Det är önskvärt att du har erfarenhet av testarbete och vi ser också gärna att du har erfarenhet agila metoder och ramverk, som Scrum och SAFe, samt har erfarenhet av att arbeta med standardverktyg som JIRA och Confluence.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/160
Kontakt
 • Nicole Mattsson, Hr-specialsit, nicole.mattsson@skatteverket.se
 • Mattias Langeström, Rekryterande chef, mattias.langestrom@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-03

Tillbaka till lediga jobb