Har du erfarenhet av att leda utvecklingsarbete inom svensk myndighet? Vill du vara med och förbättra utvecklingsländers förmåga inom skatteområdet? Som projektledare på Office for International Projects får du möjligheten att utforma och driva internationella utvecklingsprojekt.

Om jobbet
Som projektledare på Office for International Projects (OIP) driver du internationella projekt inom ramen för svenskt utvecklingsbistånd. I samverkan med andra länders skatteförvaltning och Sida tar du fram innehåll och budget för samarbetsprojekten. I bilaterala projekt leder och arbetar du tätt tillsammans med en långtidsexpert som är placerad i det andra landet. I arbetet ingår administration, redovisning, fakturering och rapportering inom projektet. Arbetet innebär resor till utvecklingsländer och samverkan med andra internationella aktörer. Vid behov bidrar du också till sektionens andra arbetsområden, Samordning av internationella relationer respektive det internationella informationsutbytet.

Som projektledare på OIP har du stora möjligheter att påverka hur projektet ska genomföras samtidigt som du har stöd av dina kollegor. Arbetet ger goda insikter i hur skatteförvaltningar och samhället i stort fungerar i andra länder.

Du kommer att tillhöra sektionen för internationella relationer på enheten för internationell samordning på Storföretagsavdelningen. På vår sektion är vi 15 kollegor.

Placeringsort efter överenskommelse.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du ha:

 • god förmåga att samarbeta med och entusiasmera kollegor/medarbetare
 • god förmåga till helhetssyn
 • god allmänorientering samt intresse för såväl svenskt samhällsliv som internationella frågor.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning eller gedigen erfarenhet från Skatteverket
 • erfarenhet av att leda utvecklingsarbete i statlig myndighet
 • goda språkkunskaper i engelska i såväl skrift som tal.

Det är meriterande om du har erfarenhet av internationellt samarbete inom skatteområdet eller erfarenhet av tjänsteexport från svensk myndighet.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2019/557
Kontakt
 • Malin Malmström, Sektionschef, malin.malmstrom@skatteverket.se
 • Henrik Lund, Verksamhetsansvarig OIP, henrik.lund@skatteverket.se
 • Anette Alsing, HR-specialist rekrytering, anette.alsing@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Åke Nilsson, SACO, 010-574 27 18
 • Sangar Maolod, ST, 010-574 59 72
Publicerat 2019-06-27
Sista ansökningsdag 2019-08-19

Retour aux postes vacants