Har du erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete och skattebetalnings-och borgenärsfrågor? Trivs du med både självständigt arbete och att arbeta i grupp? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som rättslig specialist på rättsavdelningen samarbetar du med kollegor runtom i landet med målet att göra samhället möjligt.


Om jobbet
Du ansvarar för och medverkar i arbetet för en enhetlig och korrekt rätts­tillämpning inom Skatteverket. Du arbetar med rättsligt stöd och du använder dig av ett konsultativt förhållningssätt. Du arbetar med frågor som rör skattebetalnings- och borgenärsområdet t.ex. sidobetalningsansvar (till exempel företrädaransvar), konkurs och annan avveckling av bolag, företagsrekonstruktion/offentligt ackord/lönegaranti, alla typer av anstånd i Skatteförfarandelagen, betalningssäkring, skattekontofrågor, preskription, betalning av skatter, debitering av preliminär och slutlig skatt samt överklagande av utmätningsmål.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av att besvara rättsliga frågor från verksamheten, uppdatera Rättslig vägledning, sakgranska broschyrer och utbildningsmaterial, delta i kvalitetsuppföljningar och vara kontaktperson i olika insatser samt genomföra rättsliga forum, temadagar och liknande.

Rättsavdelningen har en virtuell organisation. Din chef och dina arbetskamrater kan vara placerade på olika orter i landet. Det är därför viktigt att du kan och vill kommunicera och samarbeta under andra former än vid personliga möten.

Placeringsort för tjänsten är enligt överenskommelse.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara van att arbeta med många olika typer av komplicerade rättsliga frågor - ofta under tidspress - och att prioritera och nå resultat
 • uttrycka dig enkelt och pedagogiskt i tal och skrift på svenska
 • vara lyhörd, prestigelös och hjälpsam
 • skapa goda relationer och samarbeta väl
 • vara nytänkande och ha viljan att driva verksamheten framåt
 • vara utvecklingsorienterad.

Du ska även ha:

 • adekvat juridisk eller ekonomisk utbildning om minst 120p/180 hp
 • minst fem års aktuell erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete
 • minst fem års aktuell erfarenhet av skattebetalnings- och borgenärsfrågor.

Det är önskvärt att du har aktuell och relevant erfarenhet av arbete med konkurser, företagsrekonstruktion, skattekontot, sidobetalningsansvar och betalningssäkring. Det är även önskvärt att du har goda kunskaper inom EU-rätt.

Bra att veta

Anställningen är ett vikariat med start så snart som möjligt till och med 31 december 2019.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Contrat de durée déterminée 3 à 6 mois
Anställningen avslutas
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/560
Kontakt
 • Åsa H Dahlqvist, sektionschef, 010-573 68 27
 • Bo Söderkvist, hr-specialist rekrytering, 010-574 93 69
Facklig företrädare
 • Pia Fagerlund, ST, 010-574 81 09
 • Göran Sundwall, Saco, 010-574 88 29
Publicerat 2019-06-19
Sista ansökningsdag 2019-07-02

Retour aux postes vacants