Vill du vara med och skapa samhällsnytta tillsammans? Är du ekonom och trivs du med att arbeta både självständigt och tillsammans med kunniga kollegor? Då ska du söka till oss på Enhet 33 där du som utredare får ett omväxlande och utmanande arbete som först och främst innebär utredningar men även service till våra kunder.

Om jobbet
På skatteenhet 33 arbetar vi i huvudsak med åtgärder som leder till vårt mål, att företag har förutsättningar att bedriva verksamhet på lika villkor. Verksamheten består i huvudsak av skatteutredningar men på enheten arbetar vi också med kontrollbesök inom kontanthandels- och byggbranschen, kassaregisterkontroller, branschsamverkan och informationsverksamhet till företagare och privatpersoner.

För dig innebär jobbet att du främst arbetar med breda och djupa utredningar som omfattar flera olika skatteslag för samma företag. Du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlagen och du sammanfattar dina iakttagelser i ett beslut eller promemoria. Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter.

Under delar av året, främst i samband med deklarationsinlämningen, kommer du även att arbeta med service på våra servicekontor och i skatteupplysningen. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du kommer att tillhöra Skatteavdelningen, Skatteenhet 33 på sektion 10, med placering i Linköping.

Exakt vad du kommer att arbeta med framöver styrs av det uppdrag som enheten har och kan över tid förändras.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • kreativ, resultat- och lösningsinriktad
 • analytisk genom att förstå en frågas beståndsdelar och se ett samband mellan dem
 • ansvarstagande för att driva ditt eget och gruppens arbete framåt med uthållighet och att göra det som behöver göras oavsett om det ingår i det normala ansvarsområdet
 • utvecklingsinriktad
 • bra på prioriteringar och kunna organisera arbetet i enlighet med vad verksamheten kräver
 • hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
 • bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
 • stabil som person
 • flexibel, innebärande att du låter verksamhetens behov gå före dina egna och att du med lätthet anpassar dig vid ändrade förutsättningar.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi alternativt flerårig erfarenhet av utredande arbete på statlig myndighet
 • några års aktuell erfarenhet av skatterelaterat arbete inom ekonomi, till exempel redovisning, revision eller arbete med utredningar.

Det är önskvärt med några års aktuell arbetslivserfarenhet från arbete med beskattningsfrågor på Skatteverket. Det är vidare önskvärt om du därutöver har erfarenhet av att handleda andra, dela med dig av dina kunskaper och föra materiell kunskap framåt i en grupp.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-09-29 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 1
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/611
Kontakt
 • Maria Björheden, Sektionschef (från v. 30), 010-5724268
 • Charlotta Gotthardt, HR-specialist rekrytering, 010-5749094
Facklig företrädare
 • Rebin Taleb Aziz, SACO, (fr o m 21 juli), 010-5735034
 • Åke Nilsson, SACO (t o m 20 juli), 010-5742718
 • Nils-Owe Nilsson, ST, 010-5731923
Publicerat 2020-07-01
Sista ansökningsdag 2020-08-16

Retour aux postes vacants