Hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap för att skapa samhällsnytta. Du har en avgörande roll i vår förändringsresa. Var med och gör samhället möjligt. 

Om jobbet
Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa stort handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Du har ett verksamhetsintresse och når resultat genom att uppmuntra till samarbete, nytänkande och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap.

Vår verksamhet är i ständig utveckling och förändring. Vi har en gemensam syn på hur ledarskapet bidrar till det, hur vi når resultat och främjar en förändringskultur. Som chef och ledare hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap.

Som sektionschef ingår du i enhetens ledningsgrupp och har, tillsammans med övriga chefer, ett helhetsansvar för verksamheten. Du ingår även i verksamhetsgruppen för programmet Skattedrivna företeelser och har ett nära samarbete med sektionschefer på område 4 med verksamhet i programmet.

Skatteenhet 44 består av 7 sektioner och har verksamhet i Solna, Linköping, Karlstad och Uppsala. Samtliga sektioner arbetar i programmet Skattedrivna företeelser. Med skattedrivna företeelser avses skattefusk, skatteupplägg och viss skatteplanering som syftar till att minska eller undvika skatt genom att utnyttja oklara rättslägen, asymmetrier i lagstiftningen internationellt och nationellt och/eller bristande transparens. I programmet ingår även självrättelser innehållande företeelser kopplade till programmets risker. 

Vi söker sektionschef till en av sektionerna, med placering i Solna.   

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha förmåga att se helheten och att hantera flera perspektiv
 • ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
 • ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
 • kunna hantera och analysera stora informationsflöden, se samband och mönster, avgränsa och förmedla information vidare
 • ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) eller motsvarande kunskaper förvärvade genom flera års aktuell och kvalificerad handläggning inom Skatteverket
 • aktuell erfarenhet av ledarskap, samordning eller projektledning. 

Det är önskvärt att du har erfarenhet av fördjupade utredningar inom Skatteverket.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år, med möjlighet till förlängning.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, vår syn på ledarskap och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. I webbformuläret svarar du också på några kompletterande frågor som bland annat ersätter ett personligt brev.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/817
Kontakt
 • Anna Karin Häll, enhetschef, 010-574 48 80
 • Thomas S Larsson, Hr-specialist rekrytering, 010-573 52 72
Facklig företrädare
 • Carina Wilhelmsson, SACO, 010-576 24 31
 • Linda Söderman, ST, 010-576 24 39
Publicerat 2021-06-04
Sista ansökningsdag 2021-06-13

Retour aux postes vacants