Är du jurist med lång erfarenhet av juridiskt utredningsarbete inom inkomstbeskattning av tjänst och socialavgifter? Som rättslig specialist hos oss får du omväxlande, intressanta och komplexa arbetsuppgifter. Du samarbetar med kollegor runtom i landet och stödjer Skatteverkets handläggare i deras arbete. Tillsammans gör vi samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar främst med att ge rättsligt stöd till Skatteverkets olika verksamhetsområden. I sakområdet inkomstbeskattning av tjänst och socialavgifter ingår även ansvar för F-skatt, pensionsgrundande inkomst, rot- och rut-avdragen samt skattereduktion avseende grön teknik.

Du handlägger frågor från verksamheten, rättssäkrar informations-, stöd- och utbildningsmaterial, uppdaterar den rättsliga vägledningen på Skatteverkets websida och medverkar vid olika interna rättsliga seminarier samt deltar i regelförändrings- och utvecklingsarbete.

Ditt arbete omfattar rättsliga utredningar och du ansvarar för och medverkar till en enhetlig och korrekt rättstillämpning inom Skatteverket genom att på ett konsultativt sätt stödja handläggare i deras arbete. 

Som rättslig specialist får du omväxlande, intressanta och komplexa arbetsuppgifter som ställer krav på din förmåga att kombinera kunskap med förståelse för helheten. Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med kunniga kollegor. Arbetet spänner över många frågor vilket ger dig nya kunskaper på bredden och på djupet. Den konsultativa och stödjande delen av arbetet innebär många kontakter. Arbetstiden är flexibel och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid. 

Rättsavdelningen har en virtuell organisation. Din chef och dina kollegor kan vara placerade på olika orter i landet och vi kommunicerar med varandra med hjälp av olika tekniska hjälpmedel. Det är därför viktigt att du kan och vill kommunicera och samarbeta under virtuella former. 

skatteverket.se/rattsligspecialist berättar en av våra medarbetare om hur det är att jobba hos oss. 

Du tillhör sektion 2 på enhet 3 på rättsavdelningen, med placeringsort enligt överenskommelse. På vår sektion är vi i dagsläget 17 kollegor. 

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • ha en god analytisk förmåga, vilket bland annat innebär att du fattar välgrundade beslut utifrån de fakta du tagit reda på inför lösningen av en uppgift 
  • ha en god kommunikationsförmåga i svenska, vilket innebär att du uttrycker dig på ett enkelt, tydligt och pedagogiskt sätt i både tal och skrift
  • ha en god förmåga att samarbeta med andra och vara hjälpsam, vilket innebär att du är lyhörd för andras synpunkter och tar ansvar för att gemensamma uppgifter genomförs 
  • ha en god förmåga att arbeta självständigt, vilket innebär att du planerar och driver ditt arbete framåt för att nå goda resultat. 

Du ska även ha:

  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom juridik 
  • flera års aktuell erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom området inkomstbeskattning av tjänst och socialavgifter. 

 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Enligt överenskommelse
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1089
Kontakt
  • Peter Ljungqvist, sektionschef, 010-573 55 90
  • Louise Rääf, hr-specialist , louise.raaf@skatteverket.se
Facklig företrädare
  • Pia Fagerlund, ST, 010-574 81 09
  • Göran Sundwall, Saco, 010-574 88 29
Publicerat 2021-10-05
Sista ansökningsdag 2021-10-20

Retour aux postes vacants