Är du bra på att  bygga starka relationer genom att ha god samarbets- och samverkansförmåga? Vi söker nu en sektionschef till vår it avdelning på en av våra enheter för infrastruktur: GITS (Enheten för Gemensam IT Service). Hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap för att skapa värde för våra kunder. Du har en avgörande roll i vår förändringsresa. Var med och gör samhället möjligt.

Om jobbet
Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med fokus på kunden, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa stort handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Med mod och insikt utmanar du våra invanda tankesätt och arbetssätt och är själv öppen för att låta dig utmanas.

Du har verksamhets- och personalansvar för din sektion. Sektionen är en ”Produktionssektion” vilket innebär att dess uppdrag är att incidenthantera, beställningshantera, livcykelhantera- och ansvara för produktionssättningar i ett brett spektrum av aktiviteter i it-avdelningens produktionsplattform. Sektionen består av team ledda av rutinerade teamledare. Du leder, planerar och följer upp sektionens arbete med dina teamledare så att det bedrivs effektivt och kvalitetssäkert. Du samverkar med tjänsteansvariga för att säkerställa att rätt kompetens finns tillgänglig i kombination med att systemkomponenterna är ändamålsenliga och skapar värde. Du ansvarar för bemannings- och kompetensfrågor i samarbete med Biträdande enhetschef och ledningsgruppen för produktionssektionerna.

Tillsammans med medarbetarna utvecklar du verksamheten i linje med vår strategiska inriktning. Du uppmuntrar till samarbete och nytänkande, och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap som leder till resultat, utveckling och en god arbetsmiljö. Du ingår i produktionssektionernas ledningsgrupp, rapporterar till Biträdande enhetschef och har tillsammans med övriga chefer på GITS ett helhetsansvar för verksamheten.

Som sektionschef hos oss leder och utvecklar du medarbetare och verksamhet i en organisation som bidrar till samhällsnytta. Du har en viktig roll i Skatteverkets förändringsresa och leder medarbetare i en organisation där vi ska visa tillit till varandras förmågor och ge varandra handlingsutrymme. Du utvecklas som ledare och person genom omväxlande och utmanande arbetsuppgifter.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
 • ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
 • ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
 • kunna hantera och analysera informationsflöden, se samband, avgränsa och förmedla information
 • ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) inom relevant område eller aktuell erfarenhet av ledarroller inom it
 • aktuell erfarenhet med personalansvar och budgetarbete
 • erfarenhet, förståelse och kunskap rörande it-produktion i stora myndigheter eller organisationer.   

Det är önskvärt att du har erfarenhet avledningsgruppsarbete och erfarenhet av att stötta ledningen i styrning. Erfarenhet av en roll som it-driftsansvarig eller liknande är också önskvärt. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet inom områdena incident/ problem/ change- hantering, ITIL, it- säkerhet, Agilt arbete och IT4IT eller SAFE- ramverket.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år, med möjlighet till förlängning.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För den här rollen krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, vår syn på ledarskap och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/129
Kontakt
 • Berit Abrahamsen Mattsson, bitr enhetschef, berit.abrahamsen.mattsson@skatteverket.se
 • Jan-Inge Wiksten, 010-5741991
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-02-08
Sista ansökningsdag 2023-03-29

Tillbaka till lediga jobb