Är du jurist med lång erfarenhet av juridiskt utredningsarbete inom bland annat bolagsbeskattning och internationell företagsbeskattning. Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som rättslig expert inom området förfarande samarbetar du tillsammans med kollegor runtom i landet med målet att göra samhället möjligt.

Om jobbet
Du ger rättsligt stöd, tar fram rättsliga ställningstaganden, besvarar beredningar från Regeringskansliet, för processer i Högsta förvaltningsdomstolen, tar fram rättsfallskommentarer, uppdaterar den rättsliga vägledningen på Skatteverkets hemsida samt medverkar i regelförändringsarbete och utvecklingsprojekt. Ditt arbete omfattar rättsliga utredningar inom förfarande och du stödjer Skatteverkets handläggare i deras arbete. Du ansvarar för och medverkar till en enhetlig och korrekt rättstillämpning inom Skatteverket genom att på ett konsultativt sätt stödja handläggare i deras arbete.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med kunniga kollegor. Arbetet är kvalificerat och spänner över många frågor vilket ger dig nya kunskaper på bredden och på djupet. Arbetstiden är flexibel och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör sektion 21 på enhet 2 på rättsavdelningen, med placeringsort enligt överenskommelse. Sektionen består av ca 15 experter. 

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  •  ha en mycket god analytisk förmåga, se samband och avgränsa d.v.s. att du bl.a. kan fatta välgrundade beslut utifrån de fakta du tagit reda på inför lösningen av en uppgift
  • ha en god kommunikationsförmåga i svenska, d.v.s. att du uttrycker dig på ett enkelt, tydligt och pedagogiskt sätt i både tal och skrift
  • ha en god förmåga att samarbeta med andra och vara hjälpsam, d.v.s. att du är lyhörd för andras synpunkter och tar ansvar för att gemensamma uppgifter genomförs
  • ha en mycket god förmåga att arbeta självständigt, d.v.s. att du kan planera och driva ditt arbete framåt för att nå goda resultat kunna ta initiativ, vara målinriktad och drivande, och kunna ta ställning i frågor. 

Du ska även ha:

  • en juristexamen
  • mycket goda kunskaper och minst fem års aktuell erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom bolagsbeskattning och internationell företagsbeskattning 

Det är önskvärt att du har erfarenhet av processföring i domstol och arbete med analys och utveckling av lagstiftning.

Bra att veta
Rättsavdelningen har en virtuell organisation. Din chef och dina arbetskamrater är placerade på olika orter i landet och vi kommunicerar med varandra med hjälp av olika tekniska hjälpmedel. Placeringsort för tjänsten är enligt överenskommelse.

Anställningen är ett tidsbegränsat vikariat till och med 1 februari 2025

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-02-01
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2023/454
Kontakt
  • Mats Nilsson, sektionschef, 010-5746680
  • Sandra Jonsson, hr-specialist, sandra.jonsson@skatteverket.se
Facklig företrädare
  • Pia Fagerlund, ST, 010-5748109
  • Mikael Sjöö, SACO, 010-5722392
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-06-15

Tillbaka till lediga jobb