Vi söker dig, en engagerad och kommunikativ person med god samarbetsförmåga, till oss på Kontorsenheten. Vår verksamhet bygger på teamarbetet. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
På Kontorsenheten kommer du som servicetjänsteman att ha ett varierande arbete med många olika arbetsuppgifter som utförs självständigt såväl som i team. I huvudsak innebär arbetet att ansvara för och praktiskt utföra den löpande servicen samt samordna helheten på kontoret.

Du ansvarar för den operativa servicen vilket innebär att möta medarbetarna på kontoret i deras arbetsvardag och vara behjälplig i olika situationer som tex göra behörighetskort, beställningar och ge arbetsplatsservice. I arbetsplatsservice ingår det att hantera felanmälningar, ge lokalt teknikstöd, tjänstebils- och godshantering, kommunikation med verksamheterna på kontoret mm. I arbetet ingår också den inre förvaltningen av våra kontorslokaler. Förvaltningen innebär bla underhåll av den fysiska arbetsmiljön och säkerhetsfrågor. Samverkan med interna skyddsorganisationer, fastighetsägare och leverantörer förekommer. Vi är på en ständig utvecklingsresa och jobbar aktivt med att utveckla vår organisation, servicenivå och användandet av våra lokaler.

Med ditt serviceinriktade sätt och din förmåga att leverera kvalitet möter du våra interna och externa kunders olika behov, stora som små. Du har sinne för detaljer, tar initiativ och känner ansvar för dina arbetsuppgifter och för verksamheten.

Din placeringsort är Luleå, där det arbetar ca 160 personer. Kontorsenhetens 10 sektioner tillhör Administrativa avdelningen. Din sektions verksamhet bedrivs på flera orter och består av ca 15 medarbetare totalt, varav 2 (snart 3) har placering i Luleå. Det är därför viktigt att du kan och vill kommunicera och samarbeta under virtuella former. Samverkan mellan orterna i sektionen kan också innebära resor till andra orter. Arbetet innebär att du arbetar fysiskt på plats på kontoren. För oss är det en självklarhet att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • kunna arbeta i team och självständigt 
 • vara serviceinriktad med ett gott bemötande
 • samordna och driva processer framåt
 •  har ett systematiskt och noggrant arbetssätt samt förmåga att se helheten 
 • ha god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska
 • kunna analysera informationsflöden, se samband och fatta beslut

Du ska även ha:

 • en avslutad 2- eller 3-årig gymnasial utbildning 
 • god datorvana
 • goda kunskaper i Officepaketet 
 • B-körkort 

Det är önskvärt om du har aktuell samt relevant arbetslivserfarenhet av service i kontorsmiljö. Tekniken utvecklas hela tiden så ett intresse för och förmåga att lära sig använda ny teknik underlättar. Erfarenhet av förvaltnings-, säkerhets-, brandskydds- och arbetsmiljöarbete är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Luleå
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/574
Kontakt
 • Jenny Andersson, sektionschef, 010-5741252
 • Julia Garcia, HR-specialist, julia.garcia@skatteverket.se
 • Caroline Törnkvist, HR-specialist, caroline.tornkvist@skatteverket.se,010-5736512
Facklig företrädare
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
 • Viking Hermén, ST, 010-5748013
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-10-04

Tillbaka till lediga jobb