Vi söker en engagerad Scrum Master till vår it-avdelning, Hos oss levererar du och ditt team lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Du arbetar i ett agilt team på nio medarbetare där ni tillsammans ansvarar för både utveckling och förvaltning. Teamet är tvärfunktionellt och använder sin bredd och sitt djup genom att lära av varandra inom teamet.

Vårt utvecklingsarbete sker med stöd av ramverket SAFe. Ditt team ingår i ett agilt utvecklingståg där all utveckling för de ingående teamen samplaneras över ett antal iterationer. Arbetet leds av en Release Train Engineer (RTE).

Som Scrum Master ansvarar du för att underlätta för teamet att nå tågets mål och leveranser genom att vägleda i överenskomna principer och coacha till ett effektivt arbetssätt. Du etablerar goda samarbetsformer med RTE och övriga Scrum Masters i tåget. Du förbereder och leder planeringar och jobbar aktivt med att underlätta kommunikation, koordination och samarbete i såväl teamet, mellan utvecklingsteamen som med verksamheten. Du ansvarar för teamets kontinuerliga utveckling och kunskapsspridning, då ni tillsammans skapar en kultur som engagerar och tar fram det bästa ur varje medarbetare.

I denna tjänst kommer du att tillhöra sektion 3 på enhet 2 på it-avdelningen med placering i Sundbyberg. På vår sektion är vi 22 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha en analytisk förmåga och god problemlösningsförmåga
 • vara utvecklingsinriktad
 • ha god samarbetsförmåga
 • ha god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
 • vara flexibel och öppen för förändringar  

Du ska även ha:

 • relevant högskola/universitets utbildning och/eller arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig
 • ha ett pars års aktuell erfarenhet av att arbeta som Scrum Master inom ramen för SAFe
 • aktuell erfarenhet av att coacha team och viktiga intressenter till ett agilt arbetssätt 

Det är önskvärt att du har en bakgrund inom utveckling, krav eller test, erfarenhet av att vara Scrum master i team som jobbar i plattformen OCP samt aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från myndighet.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/621
Kontakt
 • Mia Sandling, mia.sandling@skatteverket.se
 • Örjan Östervall, orjan.ostervall@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb