Skatteverket

Är du resultat- och kvalitetsinriktad samt brinner för teamutveckling? Drivs du av att utmana och förbättra arbetssätt samt att få människor att växa? Trivs du när du får använda din problemlösningsförmåga till att underlätta för teamet att nå sina mål och leveranser? Vi söker en engagerad Scrum Master till vår it-avdelning. Du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar i ett agilt team där ni tillsammans ansvarar för både utveckling och förvaltning. I rollen som Scrum Master ansvarar du för att vägleda teamet för att öka effektiviteten, nå leveransmål och säkerställa att den agila arbetsprocessen följs. Du har en viktig roll att coacha teammedlemmar i självledarskap och att arbeta tvärfunktionellt. Teamet använder sin bredd och sitt djup genom att lära av varandra och tillsammans skapar ni en kultur som engagerar och framkallar det bästa ur varje medarbetare.

Du ansvarar för teamets planering och att leveranser håller god kvalitet i nära samarbete med teamets PO och andra intressenter. Därtill eliminerar du hinder som påverkar teamets framsteg och skapar utrymme för förbättringsarbete samt hjälper teamet att hitta ett mindset med värdeskapande i fokus.

Skatteverkets gemensamma arbetsmetodik är baserad på Scaled Agile Framework, SAFe där ditt team ingår i ett agilt utvecklingståg där all utveckling för de ingående teamen samplaneras över ett antal iterationer. Arbetet leds av en Release Train Engineer (RTE) tillsammans med övriga Scrum Masters inom det agila tåget där ni samarbetar och säkerställer en bra leverans som helhet och uppfyller övergripande PI-mål och åtaganden. Du förbereder och leder planeringar samt jobbar aktivt med att underlätta kommunikation, koordination, samordning och samarbete i teamet, mellan utvecklingsteam och med verksamheten. Du arbetar kontinuerligt med att uppfylla Skatteverkets regelefterlevnad på kravdokumentation och tillhörande rutiner. 

Du kommer tillhöra Tjänstesektion 6 på Applikationsenhet 2 med ca 20 kollegor på sektionen.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha en god pedagogisk förmåga där du främjar ett stort kunskapsutbyte
 • ha god kommunikationsförmåga på svenska
 • vara utvecklingsinriktad
 • ha en god strukturerad förmåga och är bekväm med att leda och facilitera möten
 • kunna analysera informationsflöden, se samband och avgränsa

Du ska även ha:

 • examen från en eftergymnasial it-utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
 • flerårig aktuell erfarenhet av att arbeta som Scrum Master, Agil coach eller liknande som arbetsgivaren bedömer relevant
 • aktuell och relevant erfarenhet av det agila arbetssättet
 • flerårig aktuell och relevant erfarenhet inom systemutveckling

Det är önskvärt att du har haft en aktiv roll vid införande av SAFe ramverket samt är certifierad Scrum master. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta som kravanalytiker, erfarenhet från stora komplexa it-organisationer samt att du har kunskap eller erfarenhet inom ett eller flera av följande verktyg: Confluence, Azure Devops och Jira.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/675
Kontakt
 • Annika van't Hoff, Rekryterande chef, 010-5744669
 • Nicole Mattsson, HR-specialist, nicole.mattsson@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-09-27
Sista ansökningsdag 2023-10-24

Tillbaka till lediga jobb