Vill du vara med och skapa samhällsnytta? Vill du arbeta med att motverka osund konkurrens på grund av skattefusk? I det här jobbet får du möjlighet att arbeta med djupa och utmanande utredningar självständigt och tillsammans med kunniga kollegor.

Om jobbet
Du utreder i huvudsak företag som är verksamma i miljöer där det finns risk för osund konkurrens på grund av skattefusk eller andra former av skatteundandragande. Utredningarna avser ofta flera olika skatteslag för samma företag. Vi arbetar med fördjupade utredningar genom revision eller via s.k. skrivbordskontroll. Vi gör i vissa miljöer också kontrollbesök. Vi ska alltid välja den bästa och mest effektiva utredningsformen. Arbetsuppgifterna är både omväxlande och utvecklande då våra miljöer varierar över tid. Då Skatteverket är en stor arbetsgivare kan det även bli aktuellt med andra typer av arbetsuppgifter i form av service eller annan kontroll som görs på en skatteenhet.

Du driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra och det är viktigt att du kan planera ditt arbete. Vi arbetar teambaserat och virtuellt vilket innebär att du arbetar nära dina kollegor även på andra orter. Arbetet är kvalificerat och leder fram till både bred och djup kunskap inom skatteområdet. Du har en flexibel arbetstid och det kan förekomma att du arbetar på obekväm arbetstid. Resor och övernattningar kan förekomma. Som en del av vårt team får du möjlighet att ta ett stort ansvar och samtidigt arbeta med fantastiska kollegor. Det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör skattesektion 2 på skatteenhet 34 på Skatteavdelningen, med placering i Uddevalla. På vår sektion är vi idag 16 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara resultat- och utvecklingsinriktad
 • ha god beslutsförmåga
 • ha god samarbetsförmåga och bidra till en god gemenskap
 • ha god analytisk förmåga
 • vara stabil som person

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik, alternativt flerårig aktuell och relevant erfarenhet av utredningsarbete inom Skatteverket
 • minst två års aktuell och relevant erfarenhet från kvalificerat arbete inom ekonomi, t ex inom revision eller utredningsarbete
 • goda kunskaper inom digital informationssökning
 • B-körkort. 

Det är önskvärt att du har aktuell och relevant erfarenhet från Skatteverket.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.
En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Maj 2021 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/1021
Kontakt
 • Anette Falck-Larsson, sektionschef, 010-5774349
 • Annette Prössel, HR-specialist rekrytering, 010-5746194
Facklig företrädare
 • Pia Andersson, ST, 010-5798383
 • Marita Hyttinen, SACO, 010-577 91 95
Publicerat 2021-01-11
Sista ansökningsdag 2021-01-25

Terug naar vacatures