Vill du vara med och skapa samhällsnytta? Vill du arbeta med att motverka osund konkurrens på grund av skattefusk? I det här jobbet får du möjlighet att arbeta med djupa och utmanande utredningar genom ett teambaserat arbetssätt.

Om jobbet
Du utreder i huvudsak företag som är verksamma i miljöer där det finns risk för osund konkurrens på grund av skattefusk eller andra former av skatteundandragande. Utredningarna avser ofta flera olika skatteslag för samma företag och bedrivs i samarbete med andra utredare. Vi arbetar med flera olika verktyg. I vissa miljöer gör vi kontrollbesök, medan vi i andra miljöer mest arbetar med fördjupade utredningar och revision. Vi ska alltid välja det bästa och mest effektiva verktyget. Arbetsuppgifterna är både omväxlande och utvecklande då våra miljöer varierar över tid och i anställningen ingår även andra arbetsuppgifter som görs på en skatteenhet.

Du driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra och det är av vikt att du kan planera ditt arbete. Vi arbetar teambaserat och virtuellt vilket innebär att du arbetar nära dina kollegor även på andra orter. Arbetet är kvalificerat och du får nya kunskaper både på bredden och djupet.

Du har en flexibel arbetstid och det kan förekomma att du arbetar på obekväm arbetstid. Resor och övernattningar kan förekomma. Som en del av vårt team får du möjlighet att ta ett stort ansvar och samtidigt arbeta med fantastiska kollegor.

Du tillhör enhet 34 på Skatteavdelningen, med placering i Göteborg.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara resultat- och utvecklingsinriktad      
 • ha god samarbetsförmåga     
 • ha god analytisk
 • vara stabil som person
 • tala och skriva sakligt och lättbegripligt på svenska och engelska.

Du ska även ha:

 • avslutad högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik, alternativt motsvarande erfarenhet förvärvad inom Skatteverket
 • 3-5 års aktuell (2015-2020) och relevant erfarenhet inom ekonomi eller juridik, t ex inom revision eller utredningsarbete
 • B-körkort.

Det är önskvärt att du har arbetat inom revision/redovisningsområdet. Det är också önskvärt att du har erfarenhet av digital informationssökning.

 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-05-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 6
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/1043
Kontakt
 • Malin Delfs Petersson, Sektionschef, 010-573 59 51
 • Ida Nilsson, Hr specialist, 010-574 25 89
Facklig företrädare
 • Marita Hyttinen, SACO, 010-5779195
 • Pia Andersson, ST, 010-5798383
Publicerat 2021-01-04
Sista ansökningsdag 2021-01-17

Terug naar vacatures