Hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap för att skapa värde för våra kunder. Du har en avgörande roll i vår förändringsresa. Var med och gör samhället möjligt.

Om jobbet
Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med fokus på kunden, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa stort handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Med mod och insikt utmanar du våra invanda tankesätt och arbetssätt och är själv öppen för att låta dig utmanas.

Som sektionschef är du chef i första linjen. Du är chef för en sektion inom fastighetsenheten på folk- och fastighetsavdelningen. Sektionen har cirka 15 medarbetare. Fastighetsenheten består av åtta sektioner, tre i Söderhamn, två i Enköping, två i Kristianstad och en i Uddevalla. På enheten är vi sammanlagt ca 160 medarbetare. Din placeringsort är Söderhamn.

Enhetens uppdrag är att ta fram rättvisande taxeringsvärden för alla fastigheter i Sverige. 

Inom enheten arbetar vi med det teambaserade arbetssättet och som sektionschef är du ansvarig för att utveckla arbetssättet. Du leder, planerar och följer upp arbetet tillsammans med kollegorna i ledningsgruppen så att verksamheten bedrivs effektivt och kvalitetssäkert. Du skapar förutsättningar för medarbetarna att utveckla, planera, följa upp verksamheten i linje med vår strategiska inriktning, bland annat genom att använda digitaliseringens möjligheter. Du uppmuntrar till samarbete och nytänkande, och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap som leder till resultat, utveckling och en god arbetsmiljö.

Vår verksamhet är i ständig utveckling och förändring. Vi har en gemensam syn på hur ledarskapet bidrar till det, hur vi når resultat och främjar en förändringskultur. Som chef och ledare hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
 • ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
 • ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
 • kunna hantera och analysera stora informationsflöden, se samband och mönster, avgränsa och förmedla information vidare
 • ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.

Du ska även ha:

 • Relevant högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) alternativt flera års erfarenhet av kvalificerat arbete vid en myndighet, fastighetsområdet eller annan erfarenhets om bedöms som relevant

 • aktuell erfarenhet av ledarskap, samordning eller projektledning.  

Det är önskvärt att du har erfarenhet av teambaserat arbetssätt.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. I webbformuläret svarar du också på några kompletterande frågor som bland annat ersätter ett personligt brev.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Söderhamn
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer 2021/411
Kontakt
 • Tomas Pålsson, Enhetschef, 010-577 60 76
 • Jonas Mellberg, HR specialist rekrytering, 010-5724229
Facklig företrädare
 • Johan Sundblad, SACO, 010-574 67 25
 • Irene Rundberg, ST, 010-573 53 17
Publicerat 2021-04-30
Sista ansökningsdag 2021-05-14

Terug naar vacatures