Har du erfarenhet av arbete inom dataskydd och trivs i en utvecklingsorienterad roll med många kontakter? Vill du använda din förmåga till att skapa samhällsnytta? Som dataskyddssamordnare har du ett självständigt och kommunikativt arbete där du får vara med och bidra på vår utvecklingsresa.

Om jobbet

Du arbetar med att samordna och utveckla enhetens arbete inom dataskydd (GDPR). Det innebär att du utarbetar rutiner, ger stöd till kollegor i dataskyddsfrågor och driver enhetens utvecklingsarbete inom dataskydd framåt. Du har ansvar för enhetens dialog kring dataskyddsfrågor och du har många kontaktytor med flera olika kompetenser inom Skatteverket.

Du får möjlighet att självständigt utforma ditt arbete och vara med och påverka arbetet med dataskyddsfrågor på enheten. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör sektion 2 på stöd- och urvalsenheten på Skatteavdelningen. Stöd- och urvalsenheten består av fem sektioner och arbetar främst med urval, analys och verksamhetsutveckling. På vår sektion är vi 9 kollegor. Du rapporterar till sektionschefen som är placerad i Solna och din placeringsort är på något av Skatteverkets kontor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
 • kunna kommunicera pedagogiskt och effektivt med olika målgrupper
 • vara analytisk och kunna se komplexa samband
 • vara utvecklingsorienterad, ta initiativ och driva förändringsarbete
 • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om 180hp/120hp inom juridik alternativt flerårig aktuell erfarenhet av självständigt arbete med dataskydds- och personuppgiftsfrågor
 • några års aktuell erfarenhet av självständigt arbete med dataskydds- och personuppgiftsfrågor
 • aktuell erfarenhet av samordning och/eller projektledning.

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet från beskattningsverksamheten inom Skatteverket.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. I webbformuläret svarar du också på några kompletterande frågor som bland annat ersätter ett personligt brev.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning. Vi planerar att genomföra intervjuer i vecka 20.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-08-15 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2021/533
Kontakt
 • Dorothea Lockman, HR-specialist rekrytering, 010-5742504
 • Erik Ljungberg, sektionschef, 010-5741612
Facklig företrädare
 • Charlotte Wistrand, ST, 010-5748086
 • Marcus Bräutigam, SACO, 010-5746174
Publicerat 2021-04-21
Sista ansökningsdag 2021-05-09

Terug naar vacatures