Vill du vara med och bidra i Skatteverkets fortsatta förändringsresa? Vi ger dig möjlighet till ett flexibelt arbete som finansiell controller inom avdelningen Ekonomi-, styrning- och analys med placering på enheten för finansiering och redovisning.

Om jobbet
Som finansiell controller inom Ekonomi-, styrnings- och analysavdelningen får du ett omväxlande arbete. Tillsammans med chefer och kollegor bidrar vi till en tydligare, enklare och mer samordnad styrning, samt en god kontroll över myndighetens ekonomi.

Du kommer att tillhöra enheten för finansiering och redovisning, det innebär bland annat att arbeta med Skatteverkets ekonomimodell som kopplar till finansiering av verksamheten och ger grund för uppföljning utifrån beslutad styrning ur både ett externt och internt perspektiv.

Du kommer även bedöma resultat samt vara delaktig vid bokslut och årsredovisning. I rollen ingår också att tillsammans med kollegor driva utvecklingsarbete av våra processer, rutiner och styrning.

En framgångsfaktor i rollen är att du tycker om att konsekvensutreda, analysera, förändra och förbättra samt känner dig bekväm i att strukturera, modellera och facilitera. Det är viktigt att du har en förmåga och vilja att bidra inom olika arbetsområden och med olika arbetsuppgifter.

På avdelningen är vi ett 80-tal medarbetare och på enheten för finansiering och redovisning blir du en av 12 medarbetare som alla har olika uppdrag och inriktningar. Placeringsort är Solna.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara analytisk
 • vara drivande och självgående
 • ha vana av att leda arbete mot beslut
 • tycka om att samverka och samordna.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning inom ekonomi
 • minst tre års aktuell erfarenhet av att arbeta som controller i en större organisation
 • gedigen erfarenhet av ekonomiska frågor både ur ett finansierings– och redovisningsperspektiv
 • erfarenhet av att leda uppdrag och/eller projekt
 • erfarenhet av att identifiera och driva utvecklingsfrågor
 • mycket goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet.

Det är önskvärt att du har erfarenhet inom området från offentlig förvaltning.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/609
Kontakt
 • Carina Pettersson, enhetschef, 010-574 82 99
 • Camilla Warholm, hr-specialist rekrytering, 010-574 35 34
Facklig företrädare
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
Publicerat 2021-04-30
Sista ansökningsdag 2021-05-17

Terug naar vacatures