Har du en avslutad gymnasieutbildning och erfarenhet av att arbeta med administration och dokumenthantering? Vill du vara med och skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Då har vi ett jobb för dig!

Om jobbet
Som registrator hos oss arbetar du med främst digital diarieföring och administration av inkomna handlingar till myndigheten. Skatteverket och enheten är inne i en intensiv utvecklingsfas där målet är att vi på ett par års sikt ska ha en helt digital dokumenthantering. Det dagliga arbetet utförs i ett högt tempo och det är viktigt att du har ett driv och är intresserad av att utvecklas. Samtidigt kräver arbetet både noggrannhet och administrativ förmåga.

Tillsammans på sektionen bidrar vi till att aktivt hålla hög kvalité och service i våra leveranser. Vi har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Organisatoriskt tillhör du dokumentenheten som är en del av administrativa avdelningen. Du kommer att vara placerad i Göteborg där vi är 16 medarbetare inom sektionen.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • vara serviceinriktad och har ett bra bemötande
 • vara förändringsbenägen och gillar att lära nytt
 • ha god förmåga att stödja och samverka
 • vara flexibel och snabbt kunna ställa om då dagarna ser olika ut och arbetsuppgifterna snabbt kan förändras.

Du ska även ha:

 • en avslutad gymnasieutbildning
 • minst 3 års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av dokumenthantering
 • god datorvana.

Det är önskvärt att du har arbetslivserfarenhet av diarieföring och såväl digital som fysisk posthantering inom offentlig förvaltning. Har du erfarenhet av överklagandehantering som registrator, är detta också önskvärt.

Bra att veta

Anställningen är ett vikariat och tidsbegränsad från 2021-10-01 till och med 2022-09-30.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/742
Kontakt
 • Helene Bromander, sektionschef , 010-574 28 72
 • Mirjana Daneskär, hr-specialist rekrytering , 010-572 38 15
Facklig företrädare
 • Eva Eriksson, Saco, 010-574 84 74
 • Åsa Winninge, ST, 010-578 68 74
Publicerat 2021-06-01
Sista ansökningsdag 2021-06-15

Terug naar vacatures