Vill du arbeta med att utveckla Valmyndighetens kommunikationssystem? Har du förmåga att skapa struktur och relevant kommunikation till olika målgrupper? Är du dessutom samhällsorienterad och har ett intresse för demokratifrågor och val, då kanske detta är jobbet för dig. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du ansvarar för framtagande, utveckling och implementering av Valmyndighetens kommunikationssystem för kommuner, länsstyrelser och utlandsmyndigheter. Arbetet innebär bland annat att skapa och utveckla ett system med kanaler, men även att strukturera och producera innehåll i nära samarbete med Valmyndighetens medarbetare. Du kommer att arbeta både strategiskt med utveckling och operativt med kommunikation i det system du tar fram.

Det krävs att du är en god skribent och kan arbeta i ett tidvis högt och intensivt tempo. Du kommer ingå i ett kommunikationsteam tillsammans med medarbetare från övriga enheter på Skatteverkets kommunikationsavdelning som jobbar med kommunikation för Valmyndigheten.

Valmyndigheten planerar och genomför val och landsomfattande folkomröstningar. Arbetet bedrivs av Valmyndighetens kansli som har cirka 40 anställda och leds av en kanslichef. Skatteverket är värdmyndighet till Valmyndigheten och sköter vissa uppgifter åt Valmyndigheten, bland annat Valmyndighetens kommunikation.

Du tillhör enheten för verksamhetsnära kommunikationsstöd på kommunikationsavdelningen, med placering i Sundbyberg. På vår enhet är vi 17 kollegor och på kommunikationsavdelningen är vi ett 60-tal medarbetare på flera orter i landet. Vi har det övergripande ansvaret för Skatteverkets externa och interna kommunikation, och vi lägger stor vikt vid att arbeta integrerat för att hålla ihop hela kommunikationsprocessen.  

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara proaktiv, initiativtagande och effektiv
 • vara serviceinriktad och ha en mycket god samarbetsförmåga
 • ha en mycket god språkbehandling och kommunikativ förmåga
 • vara strukturerad
 • ha ett gott omdöme och snabbt kunna sätta dig in i komplexa frågor och lösa problem
 • kunna analysera informationsflöden, se samband och avgränsa. 

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning inom kommunikation, marknadsföring eller annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer likvärdig
 • minst fem års aktuell, relevant och dokumenterad erfarenhet som kommunikatör  
 • samordnat större och komplexa kommunikationsprojekt med goda resultat
 • erfarenhet av kanalutveckling mot olika typer av målgrupper
 • god erfarenhet av innehållsproduktion till en bredd av kommunikationskanaler
 • erfarenhet från större, komplex organisation.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/200
Kontakt
 • Erik Lif-Sjöcrona, rekryterande chef, 010-5746898
 • Eva Rising, hr-specialist rekrytering, 010-5750294
Facklig företrädare
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
 • Viking Hermén, ST, 010-5748013
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb