Som jurist hos oss får du arbeta med omväxlande arbetsuppgifter och ta ställning till många komplexa rättsliga frågor. Samtidigt får du jobba på en enhet med kompetenta kollegor där trivseln är hög. Vi söker dig som vill anta utmaningen tillsammans med kunniga och erfarna kollegor. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Skattebrottsenheten utreder, förhindrar och förebygger ekonomisk brottslighet inom skatteområdet och annan ekonomisk brottslighet. Enheten arbetar främst med förundersökningar, underrättelseverksamhet och IT-forensiska undersökningar.

Enheten har ca 270 medarbetare och finns på 10 orter i Sverige.

Dina arbetsuppgifter som jurist på skattebrottsenheten innebär att du kommer att arbeta med rättsliga frågor främst inom områdena straffrätt, förundersökning, dataskydd och sekretess. I arbetet ingår att vara rättsligt stöd till enhetens ledning och verksamhet, delta i olika utvecklingsprojekt, besvara rättsliga remisser och medverka i att ta fram enhetens rutiner och handledningar. Arbetsuppgifterna innefattar även frågor kring behandling av personuppgifter samt att handlägga personuppgiftsincidenter och sekretessärenden. Du kommer även att medverka i informations- och utbildningsinsatser. Du har en nära samverkan med rättsavdelningen på Skatteverket. Ditt övergripande uppdrag är att verka för att skattebrottsenhetens verksamhet är rättsenlig och håller hög kvalitet. I din roll arbetar du för ett starkt förtroende för Skatteverket.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Du kan även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter.  Arbetet innebär många kontakter, såväl internt som med andra myndigheter. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du kommer att arbeta mot hela skattebrottsenheten och organisatoriskt tillhöra enhetschefens kansli.

Din placering är på någon av följande orter: Sundbyberg, Göteborg eller Malmö.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara hjälpsam, flexibel, ha god samarbetsförmåga och ett bra bemötande 
 • vara pedagogisk och ha mycket god kommunikationsförmåga i tal och skrift
 • ha integritet och förmåga att agera förtroendefullt
 • vara analytisk och se både helheten och viktiga detaljer 
 • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat.

Du ska även ha:

 • en högskoleutbildning om minst 270 högskolepoäng (180 poäng) inom juridik
 • några års aktuell erfarenhet av kvalificerat arbete inom skatterätt, straffrätt och/eller dataskydd exempelvis från domstol eller myndighet alternativt några års aktuell erfarenhet inom för tjänsten relevant område.

Det är önskvärt att du har arbetslivserfarenhet inom det brottsbekämpande området alternativt annan flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/396
Kontakt
 • Helena Persson, Enhetschef, 010-5796107
 • Eva Laurén, Enhetssamordnare, 010-5742301
 • Frida Eriksson, hr-specialist, 010-5745331
Facklig företrädare
 • Åke Nilsson, SACO, 010-5742718
 • Sangar Maolod, ST, 010-5745972
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-05-30

Tillbaka till lediga jobb