Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom folkbokföring har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär handläggning, utredning, beslutsfattande men också många kontakter. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

I rollen som folkbokföringshandläggare ingår det att fatta beslut i olika folkbokföringsärenden. I din arbetsvardag möter du människor med olika bakgrund och begär in kompletteringar via telefon och brev i din kontakt med privatpersoner och andra myndigheter. Det kan kan utifrån verksamhetens behov även bli aktuellt att arbeta med kontrollbesök, vilket innebär att du gör besök hos privatpersoner och på fastigheter som ett led i utredningar. Vi är en verksamhet som påverkas av allt som pågår i samhället, vilket ställer krav på oss att kunna ställa om och vara flexibel i vår arbetsvardag.

Du arbetar i team, nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör en folkbokföringssektion inom folkbokföringsenhet 1 på Folk- och fastighetsavdelningen, med placering i Uppsala.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • tala och skriva enkelt och tydligt i både svenska och engelska
 • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
 • ha modet att självständigt fatta beslut
 • ha en vilja att lära, utvecklas och utmanas
 • vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
 • ha ett högt kundfokus

Du ska även ha:

 • Högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom juridik, samhällsvetenskap eller beteendevetenskap alternativt flerårig och aktuell arbetslivserfarenhet av handläggning inom ex myndighet. . 

Det är önskvärt med aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av handläggande arbetsuppgifter.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och vi kommer att tillämpa sex månaders provanställning.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 8
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2023/460
Kontakt
 • Magnus Hedman, sektionschef, 010-5749312
 • Emma Berggren, sektionschef, 010-5743441
 • Åsa Norrbom, hr-specialist, asa.norrbom@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Daniel Svalling, SACO, 010-5746119
 • Maria Bengtshed Kajander, ST, 010-5747375
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Tillbaka till lediga jobb