Vill du vara med och förbättra upplevelsen för våra kunder? Vi söker en webbredaktör/UX-skribent som utvecklar digitalt innehåll av hög kvalitet som utgår ifrån kundernas behov och situation. Du skapar ett enkelt och guidande innehåll som hjälper våra kunder att lösa sin situation på ett snabbt och smidigt sätt. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
I rollen som webbredaktör/UX-skribent får du möjlighet att vara med och utveckla framför allt Skatteverkets men även Valmyndighetens digitala kundmöten. Du kommer att arbeta i en webbredaktion med andra webbredaktörer och UX-skribenter som testar och förbättrar nya arbetssätt tillsammans. Webbredaktionen har övergripande ansvar för webbplatsernas struktur och innehåll samt stöttar och samarbetar med redaktörer i andra delar av verksamheten. Vi samarbetar även med bland annat tjänstedesigners, UX-designers och utvecklare.

Du skriver redaktionella texter, förenklar språket i vårt innehåll på webben och skapar innehåll i våra tjänster. Du har god förståelse för samspelet mellan kommunikation, design och teknik samt har lätt för att sätta dig in i kundens situation.

I arbetet ingår att ta fram, kvalitetsgranska och underhålla samt optimera webbsidor och innehållsstruktur utifrån våra målgruppers behov. Vi har stort fokus på klarspråk och tillgänglighet när vi utvecklar ett användarvänligt innehåll.

Arbetet innebär många kontakter med experter i organisationen. Som webbredaktör/UX-skribent får du möjlighet att ta ett stort eget ansvar och utveckla innehåll med hög kvalitet så att det är både användbart och tillgängligt. Verktyg vi arbetar med är bland annat Sitevision, Matomo, Siteimprove och Jira.

Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör sektion 1 på kundmötesavdelningens tjänsteutvecklingsenhet med placering i Sundbyberg.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du

  • ha en god samarbetsförmåga och lätt för att arbeta med personer med olika kompetenser
  • vara utvecklingsorienterad och nyfiken på nya arbetssätt
  • ha en god kommunikativ och pedagogisk förmåga.

Du ska även ha

  • en relevant högskoleutbildning om 180 hp/120 poäng inom kommunikationsområdet, alternativt flerårig aktuell erfarenhet av arbete där motsvarande kunskaper förvärvats, exempelvis som webbredaktör, UX-skribent, digital kommunikatör, språkkonsult eller copywriter
  • minst fyra års aktuell erfarenhet som webbredaktör, UX-skribent, digital kommunikatör, språkkonsult, copywriter eller motsvarande.

Det är önskvärt att du har erfarenhet från arbete med stora webbplatser och agila arbetssätt. Det är även önskvärt att du har kunskap om och erfarenhet av arbete med tillgänglighet, klarspråk, webbanalys och sökanalys samt CMS.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/685
Kontakt
  • Lars Högström, hr-specialist, 010-5749156
  • Jens Eriksson, Sektionschef, 010-5749612
Facklig företrädare
  • Eleonor Johansson SACO, 010-5741208
  • Chatarina Svedhult ST , 010-5724311
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-09-27

Tillbaka till lediga jobb