Är du nyfiken på ny teknik och har intresse för AI/ML? Hos oss arbetar du i ett team som jobbar i framkant med Skatteverkets mest moderna teknologier. Tillsammans med ditt team är du med och bygger en AI/ML-plattform som ger förutsättningar för att många utvecklingsteam på Skatteverket kan skapa samhällsnytta med hjälp av AI-drivna tjänster. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du blir en del av ett team som arbetar med Openshift Container Plattformen. Tillsammans anpassar teamet verktyg och processer som förenklar utvecklingen av att utveckla AI/ML-tjänster på Skatteverket. 

Vår utvecklingsverksamhet arbetar agilt med stöd av ramverket SAFe. En viktig del i ditt arbete är att kunna beskriva komplexa sammanhang på ett lättförståeligt sätt genom dokumentation och informationsspridning.  Du bidrar också till teamets kompetens genom att ni tillsammans ”forskar” och sätter er in i nya komplexa verktyg och processer.

Hos oss jobbar du med att förenkla utveckling för ett stort antal team på en av Sveriges största it-avdelningar genom att leverera en modern utvecklingsplattform. Tillsammans med dina kollegor i Göteborg har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och möjlighet att bidra till nya lösningar. Storleken på it-avdelningen gör att vi kan erbjuda dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid. 

Skatteverkets it-avdelning står inför spännande förändringar och vi behöver utveckla verksamheten och våra förutsättningar för att bättre möta ett utvidgat uppdrag. I samband med det uppdraget behöver vi vidareutveckla hur vi arbetar med gemensamma it-tjänster och it-drift.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha god samarbetsförmåga
 • vara prestigelös och ha viljan att bidra till teamet där det behövs
 • kunna analysera informationsflöden, se samband och göra avgränsningar
 • ha god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska

Du ska även ha:

 • relevant högskole-/universitetsutbildning
 • minst ett års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att utveckla mikrotjänster
 • arbetslivserfarenhet av att jobba i Kubernetes kluster
 • arbetslivserfarenhet av CI/CD pipelines
 • en nyfikenhet på att utforska nya tekniker inom maskininlärning

Det är önskvärt om du har arbetslivserfarenhet av Python, Linux och Maskininlärning. Det är även önskvärt om du har arbetslivserfarenhet av grundläggande IT-säkerhet och ML/Ops. 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. 

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/772
Kontakt
 • Jörgen Hansson, sektionschef, 010-5736540
 • Frida Hörnquist, hr-specialist , 010-5731618
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-11-07
Sista ansökningsdag 2023-11-28

Tillbaka till lediga jobb