Vill du driva utveckling av både verksamhet och it för att skapa värde för statliga myndigheter?

Skatteverket går in i en ny fas av uppbyggnad och innovation då vi kommer att leverera it-tjänster och it- drift till fler statliga myndigheter. Därför bygger vi nu upp en ny enhet med en bred palett av kompetenser.  Vi skalar upp och stärker vår organisation med nya sektionschefer med ansvar för utveckling och leverans av dessa tjänster till Sveriges myndigheter. Du har en avgörande roll i vår förändringsresa. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med fokus på kunden, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa stort handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Med mod och insikt utmanar du våra invanda tankesätt och arbetssätt och är själv öppen för att låta dig utmanas.

Du leder, planerar och följer upp Operativsystemssektionens arbete samtidigt som du utvecklar den för framtiden. Sektionens fokus och kompetens är Redhat Linux, RedHat Openshift och Windows Server, med ca 15 medarbetare och konsulter. Du har ansvar för:

 • verksamhet, budget och personal för din sektion
 • att rekrytera, behålla och kompetensutveckla medarbetare till sektionen
 • att teamen levererar mot gemensamma målbilder och prioriteringar
 • att utveckla högpresterande agila team med effektiv och kvalitetssäker leverans

Du jobbar nära teamen och medarbetarna, som främst består av tekniker, utvecklare och arkitekter. Du tar också en aktiv roll i ansvaret för våra gemensamma leveranser samtidigt som du blickar framåt tillsammans med tjänsteansvariga för att säkerställa framtida teknik- och kompetensbehov. Inom enhetens har vi totalt sexton leveranssektioner med ansvar för utveckling, förvaltning och leverans inom bland annat infrastruktur, utvecklingsplattformar, IT-arbetsplats, IT-processverktyg, automation och säkerhet.

Du uppmuntrar till samarbete och nytänkande, och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap som leder till resultat, utveckling och en god arbetsmiljö. Du ingår i leveransområdets ledningsgrupp, rapporterar till biträdande enhetschef och har tillsammans med övriga chefer på enheten ett helhetsansvar för verksamheten. Du utvecklas som ledare och person genom omväxlande och utmanande arbetsuppgifter samtidigt som det är viktigt för oss att du har balans mellan jobb och fritid.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
 • ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
 • ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
 • kunna hantera och analysera informationsflöden, se samband, avgränsa och förmedla information
 • kunna etablera, kommunicera och följa upp mål och nyckeltal
 • ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) inom relevant område alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • flerårig erfarenhet som tekniker och/eller ledare i en IT-organisation
 • erfarenhet av att leda och utveckla agila team
 • erfarenhet av och intresse för teknikutvecklingen gällande operativsystem

Det är önskvärt att du har erfarenhet, förståelse och kunskap rörande IT-utveckling och leveranser i stora myndigheter eller organisationer. Det är också önskvärt att du har erfarenhet av personalansvar, budgetarbete och rekrytering.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år, med möjlighet till förlängning.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, vår syn på ledarskap och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/292
Kontakt
 • Per Arnesson, HR-specialist, per.arnesson@skatteverket.se
 • Linn Andersson, Enhetschef, linn.andersson@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2024-06-07
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb