Arbetar du som ServiceNow utvecklare idag? Vill du arbeta i en organisation där du tillsammans med kunniga och utvecklingsinriktade kollegor får möjlighet att driva en av Sveriges största it-miljöer framåt? Hos oss får du intressanta arbetsuppgifter i samhällets hjärta, kombinerat med utvecklingsmöjligheter och balans mellan arbete och fritid. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Skatteverkets it-avdelning ansvarar för drift, förvaltning och utveckling av myndighetens it-system. Skatteverket levererar idag it-drift till flera kunder. Vi arbetar för att vara Sveriges bästa it-driftleverantör för myndigheter och inom ServiceNow sker flera intressanta samarbeten med andra myndigheter. Tillsammans med kunniga och nytänkande kollegor kommer du bidra till Skatteverkets uppdrag att skapa samhällsnytta.

Tillsammans med ditt team arbetar ni i nära samverkan med verksamheten, konfigurerar och utvecklar i ServiceNow-plattformen. Fokus framåt är att fortsätta utveckla och förbättra våra interna processer men också att hitta nya områden för att förenkla och automatisera vardagen genom ServiceNow-plattformen. Vi siktar högt och når goda resultat och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

I rollen som utvecklare kommer du att fortsatt utveckla vår ServiceNow plattform. Skatteverket använder idag modulerna ITSM, ITOM, HRSD, Discovery, CMDB och Service catalog samt flera egenutvecklade moduler. Vi söker nu utvecklare inom flera av dessa områden. I rollen arbetar du även med externa integrationer som använder moderna webbteknologier och utföra system- och integrationstest.

Hos oss får du möjlighet till ständig utveckling och lärande i arbetet. Vi jobbar aktivt med kompetens- och teknikutveckling genom exempelvis innovationssprintar. Du har kunniga kollegor som du utbyter erfarenheter med och du kan utveckla både bredd och spets hos oss. Tack vare att vi är en stor it-organisation kan vi erbjuda goda möjligheter till intern rörlighet. Det är viktigt för oss att du har balans mellan jobb och fritid och vi erbjuder bland annat flexibel arbetstid och möjlighet att jobba delvis hemifrån. Du får en friskvårdstimme i veckan och friskvårdsbidrag. 

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba med it hos oss och ta del av vad några av våra medarbetare berättar om sina jobb: Jobba med it hos oss 

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. I arbetet är gott omdöme och förståelse för rättssäkerhet och säkerhet viktigt. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara resultatinriktad och se till både gruppens och din egen prestation
 • kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och göra avgränsningar
 • agera medvetet och professionellt utifrån en god självinsikt
 • ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
 • ha förmågan och viljan att lära dig nya saker, vara flexibel och kunna ställa om vid förändringar
 • ha förmågan och viljan att dela med dig av dina kunskaper och föra kunskapen vidare 
 • ha god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Du ska även ha:

 • för tjänsten relevant utbildning eller flerårig arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • flerårig, aktuell och relevant erfarenhet av systemutveckling i ServiceNow
 • erfarenhet av någon av följande ServiceNow moduler: CMDB, ITSM, HRSD, Discovery och/eller ITOM.

Det är önskvärt om du har relevant erfarenhet av agilt arbetssätt. Det är även meriterande med erfarenhet av stora komplexa organisationer med säkerhetskänslig verksamhet.  Erfarenhet av dokumentation i Confluence och Jira är även det meriterande.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och inleds med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2024/341
Kontakt
 • Caroline Törnkvist (HR-specialist rekrytering), caroline.tornkvist@skatteverket.se
 • Peter Nordström (Rekryterande chef), peter.nordstrom@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2024-07-08
Sista ansökningsdag 2024-07-15

Tillbaka till lediga jobb