Vill du jobba med handläggning i högt tempo vid en statlig myndighet, då kanske folkbokföringshandläggare som utreder skyddade personuppgifter är ett arbete för dig?

Om jobbet

Du arbetar med handläggning inom folkbokföring och utredning av ärenden av skyddade personuppgifter. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, mejl och brev i kontakt med privatpersoner och andra myndigheter. Rollen innebär fokus på handläggning av ärenden som är utredningskrävande. Utredningsarbetet innebär att följa lagar och riktlinjer.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Arbetet innefattar även många komplexa arbetsuppgifter rörande skyddsärenden, vilket sätter höga krav på din flexibilitet. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter. Du har flexibel arbetstid utifrån verksamheten och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör folkbokföringssektion 6 på folkbokföringsenhet 2 på Folk- och fastighetsavdelningen, med placering i Solna. På vår sektion är vi 14 kollegor.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • ha god analys- och beslutsförmåga
  • vara resultat- och målinriktad
  • ha goda kunskaper i informationssökning och digitala medier
  • ha mycket god kommunikativ och skriftlig förmåga i svenska och engelska
  • kunna skapa förtroende, goda relationer och vara serviceinriktad.

Du ska även ha:

  • en avslutad högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng), gärna inom juridik, samhällsvetenskap eller offentlig förvaltning.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av kundbemötande och vana av att arbeta i mycket högt tempo.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Det innebär att du måste vara svensk medborgare.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-09-15
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/603
Kontakt
  • Ann Charlotte Odengran, hr specialist, 010-5723876
  • Elisabeth Pettersson, sektionschef, 010-5723098
Facklig företrädare
  • Catharina Nilsson, facklig kontaktperson SACO, 010-5741244
  • Sofie Högvall, facklig kontaktperson ST, 010-5746143
Publicerat 2020-07-22
Sista ansökningsdag 2020-08-05

Tilbake til ledige stillinger